VATROGASCI IZ POŽARA SPASLI KUČE: Vatra na Dorćolu ugašena, ostale samo dežurne ekipe

V.C.S.

13. 05. 2024. u 12:48

PROBUDILA sam se jutros rano, ali mi je bilo hladno da ustanem, pa sam ostala da dremuckam, kada je ćerka oko osam i nešto povikala: "Mama, dim!" Čuli smo graju komšija i u roku od dva minuta i vatrogasne sirene.

ВАТРОГАСЦИ ИЗ ПОЖАРА СПАСЛИ КУЧЕ: Ватра на Дорћолу угашена, остале само дежурне екипе

Mirjana Todorović

Ovako Mirjana Todorović iz Carigradske ulice 20 na Dorćolu opisuje požar koji je buknuo u potkrovlju susedne zgrade i u kom, srećom, nema žrtava, a vatrogasci su, pored stanara, spasli i jedno kuče.

- Prvo su komšije pričale da je kuče sigurno izgorelo, međutim, na kraju se vatrogasac pojavio sa psom u rukama. Kažu da su stanari imali i mačku, ali ona je verovatno pobegla preko krova - objašnjava Mirjana.

Takođe kaže da su vatrogasci odmah po dolasku stavili barijeru da vatra ne pređe na njihovu zgradu, takođe predratnu stanogradnju. Potkrovlje u broju 22, gde je buknula vatra, propalo je u stan ispod, jer nije bilo ploče već samo karatavan. Okolo je leteo gar, sve je smrdelo na dim i paljevinu.

Mirjana Todorović

- I dalje mi suze oči i kosa miriše na dim. Srećom da se sve dobro završilo. Od vatrogasaca smo čuli da je potkrovlje bilo puno lako zapaljivih stvari. Drago mi je da nije bilo žrtava i da je spaseno i kuče. Dežurne ekipe su ostale, a i ja se ne usuđujem još da se udaljavam od kuće - kaže Mirjana.

Kako je čula od komšija, iz stana je spasen vlasnik, koji je prebačen u bolnicu, ali bez većih povreda. U gašenju požara učestvovalo je najmanje pet vatrogasnih vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za