NEMA RUŠENJA, NI ISELJENJA: Nadležni obišli OŠ "Stefan Nemanja" i još jednom demantovali glasine

B.B.

23. 04. 2024. u 13:45

OSNOVNA škola„Stefan Nemanja" na Senjaku neće biti srušena, niti će deo objekta biti ustupljen privatnoj obrazovnoj ustanovi, ponovio je Nikola Nikodijević, član Privremenog organa Grada Beograda koji je zajedno sa ministarkom prosvete prof. dr Slavicom Đukić Dejanović, obišao ovu osmoletku.

НЕМА РУШЕЊА, НИ ИСЕЉЕЊА: Надлежни обишли ОШ Стефан Немања и још једном демантовали гласине

Foto: Beoinfo

Nikodijević je podsetio da Grad Beograd kontinuirano ulaže u obrazovni sistem, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i mogućnostima, te da su apsolutno netačne i neproverene informacije o rušenju ove osnovne škole koje su uznemirile roditelje i decu koja je pohađaju.

- Grad je prethodnih godina mnogo uložio u ovu školu. Urađena je nova fiskulturna sala po zahtevu škole, takođe zamenjen je stari kotao na mazut, koji je bio ne samo problem za decu već i za čitavu okolinu - rekao je Nikodijević. - Sada se škola greje na prirodni gas. U planu je nastavak ulaganja u ovu obrazovnu ustanovu, koja se nalazi u jednom od najlepših delova grada, a pre svega u izgradnju sportskog igrališta i ozelenjavanje dvorišta.

PLAN NA UVID

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović pokazao je medijima dokument Komisije za planove Grada Beograda u kojem su, na osnovu prethodnog upita, članovi jednoglasno odlučili da na ovom području nije moguće planirati površine ostale namene koje bi ugrozile postojeću osnovnu školu. Isto važi i sa prostorom u objektu gde je u budućnosti jedino moguće planirati eventualno proširenje same škole, u skladu sa razvojnim planom. definisane važećim regulacionim planom prostorne celine Dedinje.

On je istakao da Grad nema nameru da sruši nijednu školu u Beogradu već, napotriv, u planu je izgradnja novih osnovnih i srednjih škola, kao i rekonstrukciju postojećih. Mini Dejanović istakla je da je razlog današnje posete da istina dođe do dece i roditelja.

- Škola je zaista lepa, Grad ulaže i ulagaće. Pohađa je 435 mališana - rekla je Dejanović. - Potpuna je neistina da neko planira da školu ruši, ustupi, proda ili bilo šta drugo. U nju se ulaže iz jednog jedinog razloga, a to je da uslovi budu bolji. Zato smo iznenađeni insinuacijama koje mogu biti zlonamerne ili iz nerazumevanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)