JEDNA ŠKOLA = JEDNO DRVO: Opština Vračar obeležila Međunarodni dan planete Zemlje

B.B.

23. 04. 2024. u 11:38

AKCIJOM pod nazivom ,,Jedna škola = Jedno drvo“, opština Vračar je juče, na uglu ulica Vidovdanske i Jovana Rajića, obeležila Međunarodni dan planete Zemlje.

ЈЕДНА ШКОЛА = ЈЕДНО ДРВО: Општина Врачар обележила Међународни дан планете Земље

Foto: Opština Vračar

  Cilj akcije je da učenici svih sedam vračarskih osnovnih škola zasade po jedno drvo na javnoj zelenoj površini. Svako drvo je obeleženo posebnom pločicom, sa imenom škole, predstavljajući trajnu uspomenu na njihovu eko-inicijativu i ljubav prema našoj planeti.

Akciji ,,Jedna škola = Jedno drvo“ i sadnji drveća pridružili su se i šef Kabineta predsednika Gradske opštine Vračar Nikola Jelenković, članovi Veća opštine Vračar Marko Ivetić, Marko Radunović, Željko Nikčević i  Dragi Lukić, pomoćnik predsednika Opštine Kosta Malović, kao i koordinator Odeljenja za društvene delatnosti i projekte Mihailo Grupković.

Prisutnima se obratio član Veća opštine Vračar  Dragi Lukić, koji je istakao značaj očuvanja životne sredine.

- Osim što ova akcija posebno podstiče razvoj kulture ekološkog ponašanja i odgovornog življenja, ona takođe ima za cilj da poveća svest o važnosti zaštite životne sredine među našim sugrađanima - rekao je Lukić.

Za ovu važnu priliku  opština Vračar je obezbedila sedam mladih sadnica drveća i slatki poklon za sve učenike, koji su učestvovali u akciji, dok je JKP ,,Zelenilo – Beograd’’ pružilo  neophodnu podršku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)