DVA MESECA PROGRAMA ZA SVE UZRASTE: Na Trgu republike svečano otvorena manifestacija za roditelje i decu

A. Z. K.

14. 04. 2024. u 06:41

NA Trgu republike juče je otvorena manifestacija "Dani porodice", koja će trajati do 15. juna.

ДВА МЕСЕЦА ПРОГРАМА ЗА СВЕ УЗРАСТЕ: На Тргу републике свечано отворена манифестација за родитеље и децу

Beoinfo

U naredna dva meseca Beograđani i gosti prestonice biće u prilici da uživaju u brojnim programima na 18 lokacija u gradu. Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić svečano je otvorio program, a kako je rekao, glavna ideja je da se promovišu porodica i tradicija.

Uz izjavu da je srećan što po drugi put otvara "Dane porodice", predsednik Privremenog organa grada je naglasio:

- Mislim da ćemo kroz ovu manifestaciju naći način da priđemo porodici, jedni drugima i pokušamo da pokažemo ljubav. Porodica je nukleus svakog društva, a danas je pred velikim izazovima i iskušenjima. Važno je da čuvamo jedni druge i da pomognemo u teškim trenucima. Želim vam puno radosti, lepog raspoloženja. Da posvetimo pažnju i ljubav deci i porodici, jer to je suština života.

Prepoznatljiv

MEĐUNARODNI dan porodice obeležava se 15. maja, a kako su najavili u Gradu, tada će biti dodeljene plakete onima koji su podržali manifestaciju. Prema rečima Aleksandra Šapića, želja mu je da "Dani porodice" postanu tradicionalna manifestacija. Kako je rekao, voleo bi da Beograd po njoj postane prepoznatljiv.

"Dani porodice" prvi put su organizovani prošle godine, ali je manifestacija trajala dva dana. Ove godine trajaće dva meseca, i to na 18 tematskih zona, koje će biti raspoređene na Trgu republike, u Knez Mihailovoj ulici, sve do Kalemegdana. Glavna bina smeštena je na Trgu, a u planu je da svakog vikenda tu budu organizovani večernji koncerti.

Beoinfo

Na Trgu republike juče je bilo najviše mališana koji su uživali u lepom vremenu i programu koji je bio organizovan. Za najmlađe je bio postavljen koš, a brojni dečaci pokušavali su da ubace loptu. Trčkaranje, graja i smeh ispunili su juče centar grada. Na svečanom otvaranju nastupili su muzička porodica Božić, hor Hrama Svetog Save, KUD "Dimitrije Koturović", ansambl "Beli anđeo" i hor Dečjeg kulturnog centra Beograda. U večernjim časovima Beograđani su bili u prilici da uživaju u nastupu sestara Marije i Marine Gobović i plesne grupe "Una saga Serbika".

U narednom periodu, Beograđani će uživati u sportskim aktivnostima, muzici, luna-parku na Kalemegdanu, u koncertima klasične, džez, bluz, pop i rok muzike, projekcijama i pozorišnim predstavama na otvorenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?