НАЈСЛАЂИ ДЕО УСКРШЊЕ ТРПЕЗЕ: Зека торта
Ако сте изабрали технику фарбања јаја, као и то шта ћете послужити за ускршњи ручак, време је да изаберете и торту.
Наш предлог је ова преслатка кокос торта у облику зеца за коју ће вам бити потребно мало времена и стрпљења, али крајњи резулат ће свакога одушевити.
Састојци:
- За патишпањ:
- 200 г шећера
- 115 г несланог путера
- 2 јајета
- 1 кашика екстракта ваниле
- 1/4 кашичице екстракта бадема
- прстохват соли
- 2 кашичице прашка за пециво
- прстохват соде бикарбоне
- 200 г брашна
- 230 г киселе павлаке
- За уши:
- 90 г беле чоколаде
- 60 г розе бомбона
- јестиве розе шљокице
- шећерни сируп
- кокос
- За фил:
- 115 г несланог путера
- 450 г шећера
- 300 мл слатке павлаке
- 1/2 кашичице екстракта кокоса
- 1/4 кашичице екстракта бадема
- 2 црне бомбоне
- кокос
Припрема:
Направите патишпањ
Направите уши
На дебљем картону исеците зечије уши, па их ставите на плех обложен пек папиром. Сипајте преко картона белу чоколаду, па ставите у замрзивач да се стегне. Помоћу чачкалице нежно одлепите уши од беле чоколаде од картона. Истопите бомбоне розе боје и унутар ушију направите овални облик. Попуните истопљеним бомбонама, па поспите јестивим шљокицама. Оставите у замрзивачу још 15 минута. Бели део ушију премажите шећерним сирупом и поспите кокосом. Оставите да се стегне неких пола сата.
Направите фил
Умутите путер и шећер, па сипајте слатку павалку. Све добро сједините миксером, па сипајте бадем и кокос. Поново умутите.
Саставите торту
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу
02. 05. 2024. у 15:00
У СУСРЕТ ВАСКРСУ: Како да савршено скувате јаје - Овај трик увек упали
02. 05. 2024. у 09:00
НЕОДОЉИВА САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ШУНКЕ: Празнична трпеза не може проћи без ње
02. 05. 2024. у 11:10
КАКАВ СКАНДАЛ НИКИ ХЕЈЛИ: Погледајте шта је написала на израелској ракети намењеној Гази (ФОТО)
ТОКОМ посете израелској северној граници, бивша кандидаткиња за републиканску председничку номинацију Ники Хејли, потписала се на артиљеријску ракету намењену Гази и написала ''Докрајчите их! Америка воли Израел''.
28. 05. 2024. у 22:12
НА САМО ОКО 2 САТА ЛЕТА ОД ВАС: Никад повољније летовање на афричком Медитерану!
МЕСТО где пустињски пејзажи оживљавају авантуристички дух, а Средоземно море позива на потпуно опуштање.
28. 05. 2024. у 13:00
МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и "унуци" - "Ја сам их отхранила!" (ВИДЕО)
МОМАК из Бијељине насмејао је регион када је на матурској вечери Пољопривредне и медицинске школе, за разлику од својих вршњака, дошао у нешто необичнијој одећи.
27. 05. 2024. у 09:15
Коментари (0)