ЈАГОДА ШНИТ: Кремасто савршенство за сва чула
Торта идеална за све свечане прилике распаметиће и оне који не воле слатко.
Састојци:
- За кору:
- 5 јаја
- 5 кашика шећера
- 3 кашике какаоа
- 5 кашика брашна
- пола кесице прашка за пециво
- За крем:
- пола кг јагода
- 250 мл слатке павлаке
- пола кесице желатина
- 1 кашика ванилиног екстракта
- 3 кашике меда
- 1 ванилин шећер
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите беланца у чврст снег. Засебно умутите жуманца и шећер па додајте какао, брашно и прашак за пециво, па додајте снег од беланаца. У плех обложен пек-папиром преручите смесу и равномерно распоредите. Пеците кору око 20 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Печену кору прережите напола. Очистите јагоде па их изрежите на плошке. Засебно умутите слатку павлаку са отопљеним желатином и медом, па додајте ванилин шећер и екстракт, да добијете крем. Соком од јагода натопите коре па их премажите кремом. Јагоде поређајте преко крема, па преклопите другом кором и премажите кремом. Декоришите остатком јагода и поспите какаом. Оставите у фрижидеру бар сат времена да се охлади и стегне. (Тrpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БОМБА ТОРТА: Посластица која ће свима успети, сочног фила и скупог укуса
20. 04. 2024. у 16:30 >> 12:27
ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна
18. 04. 2024. у 15:00
ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Када је једном пробате, правићете је стално
13. 04. 2024. у 14:00
КАКАВ СКАНДАЛ НИКИ ХЕЈЛИ: Погледајте шта је написала на израелској ракети намењеној Гази (ФОТО)
ТОКОМ посете израелској северној граници, бивша кандидаткиња за републиканску председничку номинацију Ники Хејли, потписала се на артиљеријску ракету намењену Гази и написала ''Докрајчите их! Америка воли Израел''.
28. 05. 2024. у 22:12
НА САМО ОКО 2 САТА ЛЕТА ОД ВАС: Никад повољније летовање на афричком Медитерану!
МЕСТО где пустињски пејзажи оживљавају авантуристички дух, а Средоземно море позива на потпуно опуштање.
28. 05. 2024. у 13:00
МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и "унуци" - "Ја сам их отхранила!" (ВИДЕО)
МОМАК из Бијељине насмејао је регион када је на матурској вечери Пољопривредне и медицинске школе, за разлику од својих вршњака, дошао у нешто необичнијој одећи.
27. 05. 2024. у 09:15
Коментари (0)