ДОМАЋА ЧОРБА СА ПИЛЕЋОМ ЏИГЕРИЦОМ: Нема ништа лепше од домаће вруће чорбице
Ову чорбу ћете заволети на први залогај. Џигерица спремљена на овај начин неће бити жилава већ ће се топити у устима, а све то јер се пре стављања у чорбу потапа у млеко на пола сата.
Састојци:
- 700 г пилеће џигерице
- 3 шаргарепе
- 1 црни лук
- 2 чена белог лука
- 1 паприка
- 1 литар бујона
- 500 мл воде
- 80 г пиринча
- 200 мл млека
- маслиново уље
- со, бибер, першун
- 120 мл павлаке за кување
- 2 жуманцета
Припрема:
Џигерицу потопите у млеко на пола сата како би омекшала. Шаргарепу нарендајте и пропржите са црним и белим луком. Посолите, додајте паприку. Затим додајте џигерицу коју сте испрали водом након млека. Динстајте око 5 минута па додајте воду и бујон. зачините. Кувајте 15 минута на лаганој ватри. Жуманца умутите са павлаком и 250 мл воде, додајте их у чорбу. Кувајте 2 минута на лаганој ватри. Поспите першуном.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРЕМ ЧОРБА ОД КЕЉА И КРОМПИРА: Здраво кувано јело богато витаминима
06. 05. 2024. у 13:00
ПОСНА ЧОРБА ОД ПАРАДАЈЗА: Посно јело на кашику, веома укусно и сласно
26. 04. 2024. у 11:00
МАКРОН НА КОНФЕРЕНЦИЈИ СА ШОЛЦОМ ЗАТРАЖИО: Дозволите Украјини да гађа циљеве у Русији одакле се врши гранатирање
ОРУЖАНИМ снагама Украјине треба дозволити да гађају циљеве у Русији, одакле се врши гранатирање, рекао је француски председник Емануел Макрон, а његов говор је емитован на налогу Јелисејске палате на друштвеној мрежи Икс.
28. 05. 2024. у 19:48
„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости
ФОНДАЦИЈА Моззарт за сваки погодак у домаћем првенству издваја 10.000 динара, а најбољи играч априла Винисијус Мело усмерио хуманитарни фонд за лечење Огњена Бојковића
24. 05. 2024. у 16:00
МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и "унуци" - "Ја сам их отхранила!" (ВИДЕО)
МОМАК из Бијељине насмејао је регион када је на матурској вечери Пољопривредне и медицинске школе, за разлику од својих вршњака, дошао у нешто необичнијој одећи.
27. 05. 2024. у 09:15
Коментари (0)