ПОТАЖ ОД ЦВЕКЛЕ: Лако се прави, укусна је и јача имунитет
Потаж од цвекле изузетно је здрав, а потребно вам је свега неколико састојака. Ниједно поврће нема толику количину витамина и минерала као цвекла, који изузетно повољно утичу на целокупан организам. Иако се на нашој трпези најчешће конзумира као зимница, далеко је здравија и кориснија да се једе свежа.
Састојци:
- 1 кг цвекле
- 400 г густог јогурта
- сок од једног лимуна
- со, бибер
- мало сецканог першуна
Припрема:
Цвеклу добро оперите, огулите кору и исеците на крупније коцке. Кувајте је у води у којој сте додали прстохват соли, око пола сата или док не омекша у потпуности. Када је кувана оставите да се охлади, убацит је у блендер, додајте со, бибер, јогурт и сок од једног лимуна, па измиксајте док не добијете компактну смесу. Уколико је превише густо додајте још јогурта или млаке воде. Преручите у шерпу, додајте још зачина уколико има потребе и одозго поспите са мало свежег першуна или додајте кашику павлаке. Потаж од цвекле је одличан и када се скроз охлади, те га можете чувати у фрижидеру и то 3 дана.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОТАЖ ОД ШАРГАРЕПЕ И ПАРАДАЈЗА: Укусан, а богат поврћем и здрав
18. 04. 2024. у 13:00
И ДЕЦА ГА ОБОЖАВАЈУ: Потаж од грашка - Брз, једноставан и здрав
16. 01. 2024. у 12:00
"ДАЋЕМО КОЛИКО ГОД ПАРА ТРЕБА, САМО ОСТАНИ СА НАМА" Откривен мотив троструког убиства у Књажевцу, Алекс (22) због овога побио најближе?
ЈУТРО након злочина у Књажевцу, у кући у којој је Алекс Милојевић (22) из Књажевца хицима из ваздушне пушке убио свог оца (60), бабу (83) и деду (81), на затвореној капији стоји полицијска трака, а никог од рођака нема унутра...
07. 06. 2024. у 12:35 >> 13:01
УКРАЈИНА ГАЂАЛА ЛУГАНСК АМЕРИЧКИМ РАКЕТАМА: Више мртвих и десетине рањених - жестока реакција Москве (ФОТО/ВИДЕО)
МИНИСТАРСТВО одбране Русије оптужило је данас украјинску војску да је у нападу на Луганск користила пет пројектила "атакамс" које су Кијеву испоручиле САД.
07. 06. 2024. у 13:37
ЖИВОТ ПРОВЕО НА ШТАКАМА: Освануо снимак наступа Срећка Шушића - одушевио људе на мрежама (ВИДЕО)
ПЕВАЧ Срећко Шушић рођен је у Краљеву, а током детињства многи су приметили таленат за музику.
07. 06. 2024. у 17:20
Коментари (0)