БРЗО, ЛАКО, А БОЉИ ОД ГРЧКОГ: Ако волите да једете пилећи гирос, онда обавезно испробајте овај рецепт

Новости онлине

27. 04. 2024. у 11:00

Ми вам доносимо фантастичан рецепт помоћу којег можете да направите оригинални пилећи гирос код куће и то баш лако и брзо.

БРЗО, ЛАКО, А БОЉИ ОД ГРЧКОГ: Ако волите да једете пилећи гирос, онда обавезно испробајте овај рецепт

Фото: Инстаграм принтсцреен/ тецакува

Није вам потребно кулинарско искуство како бисте успели да направите ово познато јело, а сигурни смо да ћете уживати у укусу.

Састојци:

  • 1 кг белог меса
  • 1 кашичица соли 
  • 1/2 кашичице бибера 
  • 2 чена белог лука 
  • 1 кашичица оригана 
  • 1/2 лимуна
  • 1/2 кашичице млевеног кумина
  • 1/2 шоље грчког јогурта
  • 2 кашике маслиновог уља

Припрема:  

Исеците месо на тање шницле, па ставите у неку посуду. Сипајте сок од лимуна, маслиново уље, јогурт, млевени бели лук, со, бибер, оригано и кумин. Све добро промешајте. 

У тигањ ставите кромпир са љуском који сте добро опрали. У њега ставите штапић за ражњић, па преко поређајте месо и прелијте остатком маринаде. 

Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 25-30 минута. Повремено отворите рерну и прелијте гирос течношћу из тигања. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

СРАМНА резолуција о Сребреници усвојена је данас у Генералној Скупштини УН, али је на гласању било више уздржаних и против укупно, него оних земаља који су резолуцију подржали.

23. 05. 2024. у 18:44

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ПОРАЗ ЗАПАДА И ЊИХОВИХ УЦЕНА: Усвојена срамна Резолуција - у збиру више гласова против и уздржаних него за