ДИМЉЕНА БУТКИЦА И КРОМПИР: Прави се лако, месо се топи у устима

Новости онлине

18. 04. 2024. у 11:00

Наш предлог за данашњи ручак.

ДИМЉЕНА БУТКИЦА И КРОМПИР: Прави се лако, месо се топи у устима

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 свињска, димљена буткица
  • 1 кг кромпира
  • 200 г кајмака
  • 3 кашике рена
  • 3 кашике сенфа
  • Зачини по жељи

Припрема:

Буткицу ставити у воду па кувати док се добро не скува. Скувати и кромпир мало. Затим буткицу извадити из воде и исецкати на комадиће. Скуван кромпир исечен на дебље кришке ставити у дубљу ватросталну чинију. Преко њега ставити буткицу исецкану на комадиће.

Умутити кајмак, сенф и рен (со и бибер, ако буткица није слана), па прелити преко меса. Запећи у рерни на 200 степени на око 20 минута.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАЋЕМО КОЛИКО ГОД ПАРА ТРЕБА, САМО ОСТАНИ СА НАМА Откривен мотив троструког убиства у Књажевцу, Алекс (22) због овога побио најближе?

"ДАЋЕМО КОЛИКО ГОД ПАРА ТРЕБА, САМО ОСТАНИ СА НАМА" Откривен мотив троструког убиства у Књажевцу, Алекс (22) због овога побио најближе?

ЈУТРО након злочина у Књажевцу, у кући у којој је Алекс Милојевић (22) из Књажевца хицима из ваздушне пушке убио свог оца (60), бабу (83) и деду (81), на затвореној капији стоји полицијска трака, а никог од рођака нема унутра...

07. 06. 2024. у 12:35 >> 13:01

УКРАЈИНА ГАЂАЛА ЛУГАНСК АМЕРИЧКИМ РАКЕТАМА: Више мртвих и десетине рањених - жестока реакција Москве (ФОТО/ВИДЕО)

УКРАЈИНА ГАЂАЛА ЛУГАНСК АМЕРИЧКИМ РАКЕТАМА: Више мртвих и десетине рањених - жестока реакција Москве (ФОТО/ВИДЕО)

МИНИСТАРСТВО одбране Русије оптужило је данас украјинску војску да је у нападу на Луганск користила пет пројектила "атакамс" које су Кијеву испоручиле САД.

07. 06. 2024. у 13:37

НЕКАД БИЛИ БЛИСКИ, ПРЕКИНУЛИ КОНТАКТ: Зашто Ноле и Ана више не причају?

НЕКАД БИЛИ БЛИСКИ, ПРЕКИНУЛИ КОНТАКТ: Зашто Ноле и Ана више не причају?

ОДНОС Ане Ивановић и Новака Ђоковића дуго је тема спекулација и нагађања, а како и не би када се знају још од малих ногу и када је свима добро позато да су некада били изузетно блиски.

06. 06. 2024. у 15:23

Коментари (0)

НИЈЕ СВЕ ИЗАШЛО У ЈАВНОСТ! Слободан Војиновић открива за Новости шта је све Ђоковић доживео на Ролан Гаросу и зашто се то десило