СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу
Када припремате ролат са маком, за фил можете користити састојке по избору. Неизоставан сланиш, леп за око и укусан.
Састојци:
- јаја 6
- брашна 6 кашика
- киселе воде 3 кашике
- млека 3 кашике
- соли 1 кашичица
- прашак за пециво 1
- сремског сира 300 г
- кисела павлака 1
- шунке 250 г
- киселих краставчића 200 г
- сендвич сира у листићима 1 паковање
- млевени мак 2 кашике
Припрема:
Умутити беланца са сољу у чврст снег, па, непрестано мутећи додавати једно по једно жуманце. Додати киселу воду и млеко, промешати, па кашиком сипати брашно помешано са прашком за пециво и маком и све добро измешати да нема грудвица. У плех од рерне величине 39x30 цм ставити папир за печење, сипати смесу, благо је протрести у плеху и пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени С. Печену кору ставити на влажну крпу и уролати. Када се мало прохлади, премазати је претходно измешаним сиром и павлаком, преко ставити исецкану шунку и краставчиће, а преко тога сендвич сир у листићима. Увити ролат и оставити у фрижидер да се охлади (најбоље преко ноћи).
(žena/blic)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Укусна, сочна, нико не може да јој одоли
01. 05. 2024. у 09:00
КИФЛИЦЕ МЕКАНЕ КАО ДУША: Два трика за пециво које ће вас одушевити
28. 04. 2024. у 07:00
КАКАВ СКАНДАЛ НИКИ ХЕЈЛИ: Погледајте шта је написала на израелској ракети намењеној Гази (ФОТО)
ТОКОМ посете израелској северној граници, бивша кандидаткиња за републиканску председничку номинацију Ники Хејли, потписала се на артиљеријску ракету намењену Гази и написала ''Докрајчите их! Америка воли Израел''.
28. 05. 2024. у 22:12
МАКРОН НА КОНФЕРЕНЦИЈИ СА ШОЛЦОМ ЗАТРАЖИО: Дозволите Украјини да гађа циљеве у Русији одакле се врши гранатирање
ОРУЖАНИМ снагама Украјине треба дозволити да гађају циљеве у Русији, одакле се врши гранатирање, рекао је француски председник Емануел Макрон, а његов говор је емитован на налогу Јелисејске палате на друштвеној мрежи Икс.
28. 05. 2024. у 19:48
МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и "унуци" - "Ја сам их отхранила!" (ВИДЕО)
МОМАК из Бијељине насмејао је регион када је на матурској вечери Пољопривредне и медицинске школе, за разлику од својих вршњака, дошао у нешто необичнијој одећи.
27. 05. 2024. у 09:15
Коментари (0)