СЛАНИ ШТАПИЋИ СА СИРОМ: Једноставни, фини и хрскави
Мекано тесто у комбинацији са сиром освојиће вас на први залогај. Леп изглед и још лепши укус су довољни разлози да се мало потрудите и ово пециво умесите сами.
Састојци:
За тесто:
- 750 г брашно тип 400
- 250 г маргарина
- 150 мл млека
- 150 мл воде
- 1 коцка (42 г) свежег квасца
- 4 кашике уља
- 2 јајета + 1 беланце (жуманце за премазивање)
- 1 кашика шећера
- 1 кашичица соли
За фил:
- 300 г сира (средње тврдоће)
- 50 г кајмака
- 1 јаје
Припрема:
Тесто: У загрејано млеко и воду додајте квасац, шећер, со, уље, јаја и са брашном замесите глатко тесто. Оставите да стоји покривено крпом 30 минута да надође. Премесите га и поделите на пет лоптица. Сваку растањите на дебљину од 0,5 цм, премажите маргарином и ставите једну преко друге. Растањите у облик правоугаоника. Фил: Сир, кајмак и јаја помешајте. Премажите тесто, преклопите напола по дужини тако да доњи део теста штрчи око 2 цм па ту ивицу пресавијте ка унутра. Исеците траке ширине 2 цм и увијте у спиралу, а један део спирала потом укруг да добијете ружицу. Поређајте у плех обложен пек-папиром, покријте крпом и оставите да надође 20 мин. Премажите умућеним жуманцетом и по жељи поспите сусамом. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени 25 минута. Готово пециво покријте сувом крпом и када одстоји 10 минута може се послужити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАКАВ СКАНДАЛ НИКИ ХЕЈЛИ: Погледајте шта је написала на израелској ракети намењеној Гази (ФОТО)
ТОКОМ посете израелској северној граници, бивша кандидаткиња за републиканску председничку номинацију Ники Хејли, потписала се на артиљеријску ракету намењену Гази и написала ''Докрајчите их! Америка воли Израел''.
28. 05. 2024. у 22:12
НА САМО ОКО 2 САТА ЛЕТА ОД ВАС: Никад повољније летовање на афричком Медитерану!
МЕСТО где пустињски пејзажи оживљавају авантуристички дух, а Средоземно море позива на потпуно опуштање.
28. 05. 2024. у 13:00
МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и "унуци" - "Ја сам их отхранила!" (ВИДЕО)
МОМАК из Бијељине насмејао је регион када је на матурској вечери Пољопривредне и медицинске школе, за разлику од својих вршњака, дошао у нешто необичнијој одећи.
27. 05. 2024. у 09:15
Коментари (0)