ПРОЈА СА МЕДОМ И ПУТЕРОМ: Премазана слатким преливом, неодољивог укуса
Када једном пробате проју са медом и путером пожелећете чешће да је спремате. Док је врућа, премазује се слатким преливом, а сваки залогај се топи у устима.
Састојци:
- 1 шоља белог брашна
- 1 шоља кукурузног брашна
- прстохват соли
- 1/4 шоље шећера
- 1 кашичица прашка за пециво
- 115 г отопљеног путера
- 2 кашике биљног уља
- 2 јаја
- 1 шоља јогурта
- 1/4 шоље меда
- За прелив:
- 1/3 шоље путера
- прстохват соли
- 2 кашике меда
Припрема:
У чини помешајте кукурузно и бело брашно, со и прашак за пециво, па помешајте састојке за проју. Убаците шећер, па поново промешајте. У јогурт убаците мед, уље, отопљен путер и јаја, па добро умутите. Постепено додајте смесу са јогуртом и јајима у суве састојке за проју, па добро умутите жицом. Излијте смесу у ватросталну посуду, па пеците проју на 220°С око 25-30 минута. У чинију убаците путер, прстохват соли и кашику меда, па миксајте 4 минута. Потом додајте остатак меда и умиксајте. Врелу проју премажите слатким преливом.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕВЕРОВАТНО МЕКАНО, МИНИ БАВАРСКО ПЕЦИВО: Прво се кува, па тек онда пече (ВИДЕО)
20. 12. 2023. у 11:00
ПИЦА МИНИ-ПЕЦИВО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Вечера, рођендан, мезе, доручак
16. 08. 2023. у 12:00
КАКАВ СКАНДАЛ НИКИ ХЕЈЛИ: Погледајте шта је написала на израелској ракети намењеној Гази (ФОТО)
ТОКОМ посете израелској северној граници, бивша кандидаткиња за републиканску председничку номинацију Ники Хејли, потписала се на артиљеријску ракету намењену Гази и написала ''Докрајчите их! Америка воли Израел''.
28. 05. 2024. у 22:12
НА САМО ОКО 2 САТА ЛЕТА ОД ВАС: Никад повољније летовање на афричком Медитерану!
МЕСТО где пустињски пејзажи оживљавају авантуристички дух, а Средоземно море позива на потпуно опуштање.
28. 05. 2024. у 13:00
МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и "унуци" - "Ја сам их отхранила!" (ВИДЕО)
МОМАК из Бијељине насмејао је регион када је на матурској вечери Пољопривредне и медицинске школе, за разлику од својих вршњака, дошао у нешто необичнијој одећи.
27. 05. 2024. у 09:15
Коментари (0)