VLAHOVIĆ I KOSTIĆ SE NE PLAŠE "VUČICE": Srpski tandem proslavlja Vaskrs u Rimu

O. M.

05. 05. 2024. u 12:53

ROMA dočekuje Juventus u derbiju 35. kola Serije A koji može odrediti dalju sudbinu ovih klubova, a naročito "vučice".

ВЛАХОВИЋ И КОСТИЋ СЕ НЕ ПЛАШЕ ВУЧИЦЕ: Српски тандем прославља Васкрс у Риму

Foto: AP

Juventus još nije obezbedio mesto u Ligi šampiona za narednu sezone, ali je veoma blizu togga. dok je Romina peta pozicija, koja takođe vodi u Ligu šampiona, prilično ugrožena od strane Atalante a u nešto manjoj meri i od Lacija.

Roma ima šansu da plsman u elitno evropsko klupsko takmičenje ostvari i preko Lige Evrope, mada je to malo verovatno posle ishoda prve polufinalne utakmice u kojoj je ubedljivo poražena na svom terenu od Bajera iz Leverkuzena.

Bio je to drugi uzastopni poraz "vučice" na "Olimpiku" gde je prethodno prepustila dva tri boda Bolonji, najprijatnijem iznenađenju ove sezone u Seriji A, koja je uzurpirala jedno od mesta koja vode u Ligu šampiona i kako se čini nema nameru da ga prepusti "velikima". Mada, kada je reč o broju šampionskih titula u Italiji, nema mnogo većih od Bolonje (Juventus, Inter, Milan, Đenova i tu se krug zatvara).

Juventus je vezao tri remija u prvenstvu, a s obzirom da je nedavno izgubio od Lacija, ostaje mu samo pobeda nad Fiorentinom u poslednjih pet kola. Po tom učinku "bjankoneri" su tek 11. na tabeli. 

Juve ima drugu najbolju odbranu u Ligi, ali tek osmi napad. Postigli su skromnih 47 golova, a više od trećine naš reprezentativac Dušan Vlahović, koji je sa 16 pogodaka drugi strelac lige iza neprikosnovenog Lautara Martineza koji je postigao 23.

Vlahović je naravno prvi strelac Juventusa, a deli drugo mesto na klupskoj listi asistenata sa kolegom iz reprezentacije Filipom Kostićem.

Juvenstus je favorit na papiru jer ima bolji tim, ali je Roma domaćin i bodovi su joj ipak potrebniji. 

Sa izzuzetkom utakmice iz januara 2022. kada je viđeno čak sedam pogodaka na "Olimpiku" (3:4), susreti ova dva tima obično se rešavaju sa jednim ili dva gola.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1, 58)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)