VELIKE REČI IVANIŠEVIĆA: "Bila mi je čast..."

Novosti online

18. 05. 2024. u 15:45

Novak Đoković i Goran Ivaničević su se razišli nedavno, a sada je hrvatski stručnjak govorio o toj saradnji za portal "Votson".

ВЕЛИКЕ РЕЧИ ИВАНИШЕВИЋА: Била ми је част...

Foto: Profimedia

On je na počtku razgovora istakao da sa Đokovićem nije bilo nikakvih neprijatnosti, kao i da će ostati prijatelji.

– Znao sam da to vreme dolazi. Novak je već bio sit mene, a i obratno. Odnosi jednostavno dođu do kraja, mada smo se mi razišli kao prijatelji. Nije bilo svađa i uvek ćemo ostati prijatelji – rekao je Ivanišević na početku.

Dodao je i da mu je bila čast da trenira genija.

– Novak je to postigao a ja sam mu malo pomogao. Bila je to velika čast ali istovremeno i velika odgovornost da treniram genija - kaže o srpskom teniseru Ivanišević.

Izdvojio je i situacije u kojima mu je sa najboljim teniserom sveta bilo najteže.

– Nije uvek bilo lako, to vam garantujem. Prvo je bio problem sa pandemijom, pa sa diskvalifikacijom na Ju-Es openu. Potom je bila ona epizoda u Melburnu. Zaista je bilo komplikovanih momenata. -

Komnetarisao je i veliku trojku.

– Nisam ja pomogao Novaku da spreči Rodžera da postane nepobediv. Prvo je došao Rafael Nadal. Svi su mislili da će njih dvojica rešavati pitanja najvećih titula a onda je došao treći teniser i nadmašio ih. Naravno u pitanju je gospodin Đoković. U stvari njih trojica su pomogli jedan drugom da napreduju.

Ivanišević je istakao da veruje da Novak može do titule na Rolan arosu.

– Svi su u panici zato što je ispao u Rimu u trećem kolu posle prilično loše igre, ali to nije važno. Gren slemovi su nešto drugo. Ni prošle godine nije blistao na šljaci pa je pobedio u Parizu. Ako bude psihološki spreman, osvojiće Garos. A ja mislim da će biti motivisan. ma dovoljno vremena da se koncentriše. Za njega su gren slemovi najvažniji. Novak nikada ne paniči, naći će način, kao što uvek uradi. Ništa neće moći da ga zaustavi. Nadam se da će ponovo pobediti - istako je nekadašnji šampion Vimbldona.

Podsetimo, pre Rolan Garosa, Đoković će učestvovati na turniru u Ženevi.

BONUS VIDEO: "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!