КАКО ДА НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ КВАСАЦ: Постоје чак 3 варијанте, бољи је од куповног и лако се прави
Квасац је кисело тесто и неопходан је за прављење разног теста и хлеба. Поред куповних, постоје разне домаће верзије које се лако праве.
28. 05. 2024. у 17:00
НЕКАДА НАМ ТРЕБА НЕШТО ДРУГАЧИЈЕ НА НАШОЈ ТРПЕЗИ: Пробајте укусан рикота намаз
Рикота је врло специфичан и занимљив сир, а у великој је љубави са орасима и медом, као и већина сирева. Зато овом намазу неће бити ништа потребно осим хлеба, како би вам дочарао фантастичан спој укуса.
27. 05. 2024. у 13:00
НЕМАТЕ ЈАЈА У ФРИЖИДЕРУ: Ево чиме можете да премажете пециво за златну кору
Можете да правите пециво у сланој и слаткој верзији, а оно што је заједничко скоро сваком рецепту је премазивање. Али шта се дешава када у кући немате јаја, а пециво је спремно за печење? Руска куварица Јулија Архипова открива које то алтернативе можете да користите, а да добијете ту предивну златну боју коре.
27. 05. 2024. у 09:00
СЛАНА РОЗЕН ТОРТА: Слој један, па други, очас посла готова
Било да је реч о недељном ручку, рођендану или доласку драгих гостију, овај диван сланиш задивиће сваког ко га проба.
27. 05. 2024. у 07:00
ДОМАЋА БОНЖИТА СА ЧОКОЛАДОМ: Направите савршено здрав слаткиш
Направљена од житарица, са преливом од чоколаде, не само да је диван слаткиш, већ је и савршен начин да подигнете енергију у току дана.
26. 05. 2024. у 11:10
ПАШТЕТА ОД ПЕЧУРАКА: Намаз нестварног укуса
Нешто другачија паштета, јако укусна и савршена за почетак дана.
26. 05. 2024. у 09:00
РЕЦЕПТ ЗА ВЕОМА УКУСНЕ АМЕРИЧКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Најбоље тесто које свима испадне изванредно
Америчке палачинке, тако мекане да се топе у устима.
23. 05. 2024. у 10:00
ПАШТЕТА ОД ЧВАРАКА: Укусан намаз који се брзо прави, а нећете му одолети
Паштета од чварака, гастрономски рај за непца.
23. 05. 2024. у 09:00
ЕВО КАКО ЛАКО И БРЗО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ КОБАСИЦЕ КОД КУЋЕ: Укусније и боље од куповних
Природне кобасице, без адитива и вештачких боја.
22. 05. 2024. у 19:00
НЕСКАФА СА ОРЕО КЕКСОМ: Потпуни хит на друштвеним мрежама
Ако волите да пијете кафу, сигурни смо да ће вам се допасти и ова са орео кексом. Ми вам доносимо рецепт за нескафу са орео кексом која је потпуни хит на друштвеним мрежама, а лако се прави. Улепшајте себи јутро и направите популарну кафу очас посла.
22. 05. 2024. у 08:00
НАПРАВИТЕ ЗДРАВ ДОРУЧАК: Стари рецепт за овсену кашу
Овсена каша вам пружа свестрану основу коју можете даље прилагођавати својим укусима.
20. 05. 2024. у 19:00
РЕЦЕПТ ЗА ГРЧКИ ЈОГУРТ: Уз мало труда, добићете га у кућној варијанти, а одличан је
Грчки јогурт можете додавати разним јелима, обогатити га воћем, медом или јести самостално.
20. 05. 2024. у 16:00
ЗАЧИН КОЈИ ОБОЖАВАМО: Пикантан, савршен, ако га нисте пробали, сад морате, а можете и сами да га направите
Све чешће се користи у домаћој кухињи, а арома му је заиста фантастична - кари је мешавина чак 30 различитих зачина.
16. 05. 2024. у 13:00
ЏЕМ ОД БОРОВНИЦА И ЧОКОЛАДЕ: Без додатог шећера, намаз којем нећете моћи да одолите
Можете га мазати на палачинке, бакин колач или хлеб, а комбинација боровница и чоколаде даје овом џему јединствен укус.
14. 05. 2024. у 19:00
РЕЦЕПТ ЗА НАЈБОЉИ КАКАО КРЕМ ЗА ТОРТЕ И КОЛАЧЕ: Лако се прави и нису вам потребни посебни и скупи састојци
Важан аспект за добар какао крем је управо избор састојака. Користите квалитетан путер са високим процентом масти, јер игра важну улогу за текстуру крема. Потребно је да користите и какао прах са више од 55% какао масе. Ово је важно и за укус, али и за боју крема.
10. 05. 2024. у 17:00
МОЋАН НАПИТАК КОЈИ ОПОРАВЉА ЦЕО ОРГАНИЗАМ: Црна лимунда
Лимунада је многима омиљено летње пиће, освежава и врло је укусно, али када јој додате и активни угаљ добијате и савршен напитак за препород целог организма. Баш због активног угља, овај напитак има црну боју, док укус остаје непромењен. Црна лимунада ће очистити тело од токсина, очистити јетру и снизити холестерол.
10. 05. 2024. у 15:50
ПОХОВАНЕ СЛАТКЕ ПРЖЕНИЦЕ: Доручак који мами мирисом, укусом и изгледом
Направите савршен доручак од старог хлеба на мало другачији начин.
09. 05. 2024. у 20:00
ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ ИЗ РЕРНЕ: Без уља, хрскаве и сласне
Испохујте тиквице, и то без пржења. Пеку се у рерни неких 15 минута, а овако припремљене тиквице једнако су укусне као и оне које су пржене у уљу.
09. 05. 2024. у 15:00
3 СУПЕР САВЕТА ЗА НАЈБОЉИ ПИРЕ КРОМПИР: Ако желите да ваш пире кромпир увек буде укусан и кремаст, онда следите наше савете
Кромпир спада у поврће од којег можете да правите прилоге, главна јела, салате, теста... Не кошта пуно, има га током целе године и јако је укусан. Не постоји особа која не воли бар једно јело спремљено са кромпиром, а оно што се најчешће служи као прилог јесте пире кромпир. Иако је врло једноставан за припрему, не уме свако да га направи савршено. Ми смо са вама поделили 3 савета који ће вам помоћи да пире кромпир увек испадне савршено.
08. 05. 2024. у 17:36
РЕЦЕПТ ЗА МАРЦИПАН МАСУ: Основни рецепт за слатко тесто од бадема који можете искористити за безброј колача
Мекани марципан неодољивог мириса и укуса је глатка маса која се користи за прављење колача, торти, медењака, бомбоница и других посластица и веома се лако обликује.
08. 05. 2024. у 13:00
ПРЕУКУСНА ДОМАЋА МОЦАРЕЛА: Уз два састојка је направите код куће, одушевиће вас
Чувени италијански моцарела сир од сада можете направити и у свом дому, а потребна су вам само два састојка. Само је битно да набавите пуномасно млеко да би имала потребну масноћу. Приликом припремања омиљених специјалитета са њом такође ће се развлачити и имаће препознатљив укус.
07. 05. 2024. у 16:00
КАКО СЕ ПРАВИ ДОМАЋИ ПУТЕР: Јефтинији него у продавници, а потребан само 1 састојак
Путер се користи у многим јелима, како сланим, тако и слатким.
06. 05. 2024. у 09:00
КАКО ДА СКУВАТЕ САВРШЕН ПИРИНАЧ: Да никада не буде лепљив ни гњецав, у три корака можете да направите идеалан пиринач
Мале тајне великих кувара. У припреми пиринча увек постоје недоумице колико треба да се кува, на којој температури и у којој количини воде.
05. 05. 2024. у 09:00
КОЛИКО ДУГО СМЕЈУ ДА СТОЈЕ ЈАЈА ПОСЛЕ УСКРСА? Сви праве грешку, а ево како ћете знати да су се покварила
УСКРШЊА јаја многима су укуснија него обична. Имају посебан укус и шмек, те деца, али и одрасли знају да их поједу и по десетак дневно. Наравно, не треба у томе претеривати. Они који имају здравтсвене проблеме, као што су повишени холестерол или неку другу хроничну болест, требало би да избегавају жуманца.
04. 05. 2024. у 15:47