NEMA MITROVIĆA, NEMA PROBLEMA: Siloviti Al Hilal juri 35. pobedu u nizu

V.M.

16. 04. 2024. u 08:55

U prvoj utakmici polufinala azijske Lige šampiona fudbaleri Al Aina će ugostiti Al Hilal (18.00).

НЕМА МИТРОВИЋА, НЕМА ПРОБЛЕМА: Силовити Ал Хилал јури 35. победу у низу

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Al Ainu ne ide baš dobro u domaćem prvenstvu, treći je na tabeli, a jedan od razloga za to je fokusiranje na Ligu šampiona u kojoj igraju veoma dobro.

''Prošetao'' se kroz grupnu fazu gde je osvojio 15 od mogućih 18 poena i zauzeo prvo mesto u grupi ''A'', što je dovelo do okršaja protiv uzbekistanskog superligaša Nasafa u osmini finala.

Posle prve utakmice bez golova, Al Ain je slavio kod kuće u revanšu rezultatom 2:1 i prošao u četvrtfinale. Tamo su se suočili sa Al Nasrom koji je bio apsolutni favorit, ali popularni ''šefovi'' su pod palicom Ernana Krespa napravili veliko iznenađenje prošavši dalje na penale koji su se morali izvoditi jer je bilo 4:4 nakon 210 minuta igre.

Sa druge strane, ne treba trošiti previše reči o dominaciji Al Hilala koji je vezao 34 pobede u svim takmičenjima, što je apsolutni svetski rekord i ekipa Žorža Žezusa opravdava veliki novac uložen u njih.

''Plavi talas'' je skoro osvojio Superkup Saudijske Arabije, a odlično mu ide i u ostalim takmičenjima i bori se na četiri fronta. Prvi su na tabeli domaćeg prvenstva, a uz to su dogurali do polufinala kupa i Lige šampiona.

Ipak, danas će biti bez Mitrovića i Nejmara, ali i pored toga su veliki favoriti.

Tradicionalno gledano, Al Hilal ima prednost u međusobnim duelima i na 13 utakmica je slavio šest puta, Al Ain je trijumfovao u pet navrata, dok su viđena i dva remija.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,52)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave