POMOĆ U REŠAVANJU PROBLEMA I IZAZOVA: U Kikindi osnovano Savetovalište za brak i porodicu

Рада Шегрт
Rada Šegrt

29. 04. 2024. u 13:57

U OKVIRU pilot projekta, koji su podržali Pokrajinski zavoda za ravnopravnost polova i lokalna samouprava, u Kikindi je osnovano Savetovalište za brak i porodicu.

ПОМОЋ У РЕШАВАЊУ ПРОБЛЕМА И ИЗАЗОВА: У Кикинди основано Саветовалиште за брак и породицу

Foto: R. Šegrt

Nalazi se u Centru za stručno usavršavanje i usluge pojedincima, partnerima i kompletnim porodicama pružaju dve licencirane porodične savetnice. Savetovalište, za sada, radi dva puta nedeljno, a usluge su besplatne.

- Ciljna grupa savetovališta biće porodice u krizi, koje se suočavaju sa određenim izazovima i sprečavaju njihovo adekvatno funkcionisanje. Naši saveti i podrška, uz određenu dozu razumevanja, trebalo bi da budu od velike pomoći. Savetovalište će biti otvoreno i za pojedince koji žele da rade na sebi. Građani nam već dolaze na seanse, ali se efekat važnosti ovakve usluge očekuje tek za tri meseca - navela je Milana Golušin, master psiholog i porodični savetnik.

Uskoro će biti otvorena i telefonska linija za zakazivanje termina za razgovor, a otvaranje savetovališta deo je Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost. Finansijsku podršku dali su Zavod za ravnopravnost polova i gradski budžet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!