ZVEZDA TVRDI DA JE UŠTEDELA MILION I PO EVRA: Evo šta Izraelci javljaju o dogovoru šampiona Srbije i Baraka Bahara

Novosti online

29. 04. 2024. u 14:46

Barak Bahar je napustio FK Crvena zvezda pre isteka potpisanog ugovora, posle čega su dve strane imale različite tvrdnje šta se tačno dešavalo tokom razlaza, kolika su dugovanja i šta se njihovim povodom dalje događa. Ova priča dobila je novu epizodu i to poslednjeg aprilskog ponedeljka.

ЗВЕЗДА ТВРДИ ДА ЈЕ УШТЕДЕЛА МИЛИОН И ПО ЕВРА: Ево шта Израелци јављају о договору шампиона Србије и Барака Бахара

Screenshot

Sa jedne strane, iz Crvene zvezde poručuju da su "postigli dogovor sa Barakom" i da je "Zvezda uštedela 1,5 miliona evra", ali izraelski medij koji je prvi i objavio priču o vansudskom poravnanju - malo detaljnije o tome piše.


"Novosti" vam u celosti prenose tekst izraelskog portala "Sport5":

"Posle strelica, pretnji, podnoženja tužbe i zle krvi između dve strane, Crvena zvezda Beograd i Barak Bahar su postigli sporazum oko dvogodišnje kompenzacije koju će trener dobiti za njegov postojeći ugovor. Predsednik kluba, Svetozar Mijailović, rekao je da je predstavnik Zvezde nedavno bio u Izraelu kako bi pričao sa pravnim zastupnicima izraelskog trenera i da je stvar sada završena.

Bahar je, sudeći po informacijama lokalnih novinara, shvatio da bi (svojim tvrodornim stavom) mogao da napravi poteškoće klubu, što bi moglo da dovede do toga da klub (Zvezda) ne može da igra u Evropi sledeće sezone i, još gore, da obavlja transfere, dok ne postigne dogovor sa izraelskim strategom.

Sada je postalo poznato da je Bahar pristao da mu se dug isplati u nekoliko rata, a kao deo sporazuma Crvena zvezda će platiti treneru platu naredne godine, a onda i sledeće, u manjim iznosima.

Bahar je, sa druge strane, digao ruke od tužbe za protivpravno odstranjivanje iz kluba, čime je spasao Srbe mnogo većih finansijskih potraživanja. 

Bahar je imao trogodinjši ugovor vredan 1,2 miliona evra, a trebalo je da (njegovi pomoćnici) Vajsinger i Sarfati dobiju po 150.000 evra.

Podsetimo, Bahar i njegovi saradnici, među kojima su i Gaj Sarfati, Gaj Vajsinger i Adam David, podneli su tužbu protiv srpskog kluba pred organima FIFA, suprotno onome što je saopštio sportski direktor Zvezde, Zvezdan Terzić, koji je medijima svoje zemlje rekao, posle raskida saradnje, da će klub prestati da plaća Bahara čim on nađe novi posao".

U trenutku objavljivanja ove vesti, Barak Bahar je i dalje bez kluba, i to otkako je 21. decembra 2023. napustio Crvenu zvezdu.

 

Bonus video: Ovako je trener Zvezde Vladan Milojević reagovao posle remija sa Vojvodinom u prvenstvu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar