KAKO SE PRAVI DOMAĆI PUTER: Jeftiniji nego u prodavnici, a potreban samo 1 sastojak
Puter se koristi u mnogim jelima, kako slanim, tako i slatkim.
06. 05. 2024. u 09:00
KAKO DA SKUVATE SAVRŠEN PIRINAČ: Da nikada ne bude lepljiv ni gnjecav, u tri koraka možete da napravite idealan pirinač
Male tajne velikih kuvara. U pripremi pirinča uvek postoje nedoumice koliko treba da se kuva, na kojoj temperaturi i u kojoj količini vode.
05. 05. 2024. u 09:00
KOLIKO DUGO SMEJU DA STOJE JAJA POSLE USKRSA? Svi prave grešku, a evo kako ćete znati da su se pokvarila
USKRŠNjA jaja mnogima su ukusnija nego obična. Imaju poseban ukus i šmek, te deca, ali i odrasli znaju da ih pojedu i po desetak dnevno. Naravno, ne treba u tome preterivati. Oni koji imaju zdravtsvene probleme, kao što su povišeni holesterol ili neku drugu hroničnu bolest, trebalo bi da izbegavaju žumanca.
04. 05. 2024. u 15:47
SLANI ROLAT OD TIKVICA, BEZ BRAŠNA: Jelo za sve prilike, idealno za one koji reaguju na gluten
OVAJ slani rolat se sprema bez brašna, pogodan je i za one koji su netolerantni na gluten, a dobar je i za dijete jer ima manje ugljenih hidrata.
03. 05. 2024. u 13:00
ČOKOLADNA USKRŠNJA JAJA: Ulepšajte prazničnu trpezu savršenom poslasticom
Ukoliko želite da pripremite, pored pravih uskršnjih jaja i slasnu poslasticu u znaku Vaskrsa, evo jednog ukusnog recepta koji će vam pomoći u tome.
03. 05. 2024. u 09:00
VASKRŠNJI GRČKI HLEB CUREKI: Testo je slatko, mekano i razvlači se, ješćete ga sa slašću
Ukoliko želite da obogatite vaskršnju trpezu, predlažemo da ove godine napravite cureki - slatki grčki uskršnji hleb. Izgleda kao velika pletenica, a testo je slatko, vazdušasto i razvači se. Predlažemo da ga ispečete ujutru i da ga jedete dok je još topao.
03. 05. 2024. u 07:00
SLANI ROLAT SA MAKOM: Savršeno predjelo za vaskršnju prazničnu trpezu
Kada pripremate rolat sa makom, za fil možete koristiti sastojke po izboru. Neizostavan slaniš, lep za oko i ukusan.
02. 05. 2024. u 15:00
U SUSRET VASKRSU: Kako da savršeno skuvate jaje - Ovaj trik uvek upali
STALNO se preispitujete prilikom kuvanja jaja šta bi trebalo da uredite da bi ona „ispala“ baš onakva kakva želite?
02. 05. 2024. u 09:00
NAJLEPŠA TEHNIKA ŠARANJA JAJA: Vulkan jaja izgledaju kao umetnička dela, a priprema nikad lakša, sve što vam treba već imate
Vulkan jaja nisu toliko poznata, ali uvereni smo da će vam se dopasti - ne samo što je rezultat predivan, već je i ovo idealna metoda za zabavu dece.
01. 05. 2024. u 13:00
POSNI BEŠAMEL SOS: Sjajno se slaže sa raznim jelima, ovakav niste probali
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
01. 05. 2024. u 11:00
DOMAĆE BOMBONE PROTIV BOLOVA U GRLU I KAŠLJA: Potrebna su vam samo 2 sastojka
Jednostavan recept za savršene lekovite bombone.
30. 04. 2024. u 17:00
NA PIJACI MOŽETE DA KUPITE I OFARBANA JAJA: Evo ko ih najviše kupuje i koliko koštaju
UOČI Uskrsa, koji slavimo u nedelju, tezge na pijacama i u prodavnicama krcate su jajima svih klasa i porekla.
30. 04. 2024. u 13:57
NIKADA GA VIŠE NEĆETE KUPITI: Evo kako da napravite savršen domaći šlag u 3 koraka
Savršenu tortu, ne možemo zamisliti bez savršenog šlaga.
30. 04. 2024. u 13:00
POSNI PREDLOZI ZA PRVOMAJSKI URANAK: Evo šta umesto mesa može da se nađe na vašem roštilju
Za mnoge ljude, Prvi maj je simbol početka toplijeg vremena, proleća, ali i prilika da se okupe sa prijateljima i porodicom u prirodi ili dvorištu kako bi uživali u roštilju.
30. 04. 2024. u 11:00
PREDLOG ZA VASKRS Punjena jaja sa šunkom: Savršeno predjelo za prazničnuu trpezu
Ako tražite nešto jedinstveno, ali jednostavno, za predstojeće praznike, onda ćete se obradovati receptu za punjena jaja sa šunkom.
29. 04. 2024. u 15:00
DOMAĆI JOGURT: Gust i kremast, a recept za njegovu pripremu je vrlo jednostavan
Kada ga budete napravili, oduševićete se ukusom jer je drugačiji nego onaj kupovni.
28. 04. 2024. u 11:00
DOMAĆE BADEMOVO MLEKO: Odlična zamena za pravo, sjajno ide uz kolače, kafe i posno je
Ako vam smetaju proizvodi životinjskog porekla, ili ste vegan ili vegetarijanac ili postite, evo rešenja. Biljno mleko može biti odlična zamena. U nastavku vam sledi recept za mleko od badema.
26. 04. 2024. u 15:00
KAKO DA PECIVO BUDE SVEŽE I SUTRADAN: Tajna je u tri sastojka
Mešanje testa nije baš najlakši posao, ali nije ni preterano zahtevan.
26. 04. 2024. u 07:00
SOS OD BELOG LUKA: Savršeno se slaže uz skoro svako jelo
Ukoliko volite soseve koji svojim ukusom upotpunjuju jela, onda je ovo sos za vas.
25. 04. 2024. u 13:00
DOMAĆE GUMENE BOMBONE: Napravite zdravu verziju bez šećera i aditiva - deca ih posebno vole
Za domaće gumene bombone vam ne treba mnogo šećera niti aditiva. Ako ih vaši klinci obožavaju, ponudite im zdraviju verziju.
24. 04. 2024. u 15:00
PUDING OD BUNDEVE: Ukoliko ste ljubitelj slatke narandžaste tikve, uživaćete u ovoj poslastici
Iznenadite svoje ukućane specijalnom poslasticom, pudingom od bundeve.
23. 04. 2024. u 15:00
DŽEM OD SLANINE: Pravi delikates koji se lako pravi
Danas ne govorimo o slatkim džemovima, već o nečem što se savršeno uklapa u priču o posluženju koje uključuje hrskavi hleb, sir i orašaste plodove.
22. 04. 2024. u 11:00
UŠEĆERENE JABUKE: Slatkiš koji vraća u detinjstvo
“Obučene” u sjajno, crveno, šećerno odelo, na drvenom štapiću prosto mame da se zagrizu. Za mnoge koji pamte ušećerene jabuke su slatkiš i simbol detinjstva, koji vraća u bezbrižna vremena.
21. 04. 2024. u 17:00
ISPOHUJTE MESO BEZ PRŽENJA U ULJU: Jednako je ukusno i sočno, super ide uz pomfrit - deca će ga obožavati
Ovako pripremljeno meso je sočnije i ukusnije od bilo kog, a najbolje se slaže uz pomfrit.
21. 04. 2024. u 12:30