TOLIKO JE UKUSNA, DA ISTOG MOMENTA STAVITE DUPLU MERU: Čokoladna poslastica sa kruškama
FENOMENALNOG je ukusa, svi će vam tražiti recept.
07. 01. 2024. u 14:00
ZDRAVIJA VERZIJA ČUVENOG PRAZNIČNOG PRILOGA! Ruska salata bez majoneza i šunke
UMESTO majoneza koriste se mileram i jogurt koji daju lagan, osvežavajuć ukus.
07. 01. 2024. u 12:12
TRADICIONALNI SRPSKI KOLAČ - ORASNICE: Od 3 sastojka napravite najpoznatiju poslasticu
Starinski kolači padaju u zaborav i zamenjuju ih brze i lake svetske poslastice kao što je tiramisu, čizkejk... Ne zaboravimo slatkiše koji nas izdvajaju od drugih. U tu grupu spadaju i tradicionalne orasnicekoje se prave od samo 3 sastojka.
07. 01. 2024. u 11:34
PRELAKO - POGAČA MEKANA KAO DUŠA KOJA SE BRZO PRAVI: Testo se ne mesi, a nema ni čekanja da odstoji
ČESNICA je pogača koja se pravi bez kvasca, a naš predlog je ako je niste umesili da isprobate ovaj recept za pogaču.
06. 01. 2024. u 19:30
BOŽIĆNA CICVARA PO STAROM RECEPTU MONAHA: Veruje se da ukućanima može ovako PREDVIDETI budućnost
ZA cicvaru se smatra da je jelo kojim treba prekinuti post, a za ovo jelo se vezuje lep božićni običaj "gledanja u cicvaru".
06. 01. 2024. u 18:30
ŠTO DUŽE STOJE UKUSNIJE SU: Domaće štrudlice, neodoljivo ukusne
PRAVE domaće štrudlice.
06. 01. 2024. u 17:00
BADNJEVKA PUNA ORAHA I SUVOG VOĆA OBAVEZNA NA TRPEZI: Najukusnija pita za Badnje veče topi se u ustima koliko je sočna (VIDEO)
BOGATA pita od suvog voća i oraha naziva se Badnjevka, koja se tradicionalno sprema za Badnje veče.
06. 01. 2024. u 16:30
ZA BADNJI DAN PREUKUSNE, LEPO IZGLEDAJU: Posne pogačice sa krompirom, idealne i uspevaju svima
OSIM za post, sjajne su i za doručak, prvo, ako nemate preostali pire krompir, napravite ga prvo.
06. 01. 2024. u 15:30
SAMI GA NAPRAVITE KOD KUĆE: Najpopularniji topli napitak za zimske dane - kuvano vino
KUVANO vino jedno je od omiljenih napitaka tokom hladnih dana, a i neizostavan proizvod zimskih sajmova širom sveta. Ne morate čekati izlazak da biste uživali - vrlo je lako napraviti ga kod kuće.
06. 01. 2024. u 15:00
BOŽIĆNA ČESNICA: Evo kako da je umesite i ukrasite po starim običajima za koje se veruje da donosi novac u kuću
ŠTA god da pravili za Božić, božićna česnica je ta koja mora da se spremi na ovaj veliki praznik.
06. 01. 2024. u 12:27
5 CAKA ZA SPREMANJE NAJUKUSNIJE RIBE: Uz ovaj trika ne raspada se tokom prženja, ne upija mnogo, a topi se u ustima
TRPEZA za Badnje veče ne može da se zamisli bez ukusne ribe, zato oduševite ukućane i priremite je na najbolji način do sada i to vrlo jednostavno uz savete koje smo izdvojili za vas.
06. 01. 2024. u 07:00
CARSKA PITA SA AJVAROM: Kombinacija vazdušastog testa i nadeva koji Srbi obožavaju
CARSKU pitu obožavaju ljudi na ovim prostorima - lako se pravi, a ukus perfektan. Priprema carske pite sa ajvarom je izuzetno laka, a ukus fantastičan.
05. 01. 2024. u 21:00
LAKO I JEDNOSTAVNO, A GOSTI ĆE BITI ODUŠEVLJENI! Najbolje slavsko žito sa kakaom
ODUŠEVIĆETE sve goste, napravite najbolje slavsko žito sa kakaom.
05. 01. 2024. u 20:00
PREPUNA FILA I TOPI SE U USTIMA: Probajte Afričku kraljicu i nećete poželeti ni jednu drugu čokoladnu tortu ikada
BOGATOG i kremstog ukusa, koji će vas potpuno osvojiti.
05. 01. 2024. u 18:00
SAMO DA PROBATE OVAJ UKUS: Amareto ćuretina za pravo zadovoljstvo
UŽIVAJTE u svakom zalogaju ovog ukusnog specijaliteta.
05. 01. 2024. u 17:00
NEOBIČAN KOLAČ SAVRŠENOG UKUSA: Kockice sa čoko-smokijem
FANTASTIČNOG su ukusa.
05. 01. 2024. u 16:00
JEDNAKO DOBRA KAO I MRSNA! Posna sarma sa povrćem i pirinčem
PROBAJTE najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.
05. 01. 2024. u 15:00
PIKANTNA SALATA KOJA ĆE VAS OBORITI S NOGU! Cvekla sa renom
OSVEŽAVAJUĆI dodatak svakom jelu!
05. 01. 2024. u 15:00
IDEALNA ZA BADNJE VEČE: Pastrmka iz rerne, kao iz najboljih restorana, tajna je u fenomenalnoj marinadi
ZA Badnje veče trpeza treba da bude posna, pa je naša preporuka da napravite fantastičnu pastrmku iz rerne. Proces nije komplikovan, samo je prelijte marinadom, a onda preko stavite kriške margarina, pa ispečete.
05. 01. 2024. u 14:13
OSVEŽAVAJUĆA HLADNA SUPA SA NANOM I KRASTAVCEM: Spoj ukusa kome nećete moći da odolite
TAKO jednostavna, a tako moćna - ovo je spoj ukusa kojem niko neće moći da odoli!
04. 01. 2024. u 19:30
TRIK KOJI ZNAJU SAMO KUVARI: Na ovaj način treba čuvati beli luk
BELI luk je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u kuvanju. Odličan je za začinjavanje ili pripremu odličnih jela. Ali ne samo to, to je fantastičan prirodni antibiotik, mnogi ga jedu sirovog.
04. 01. 2024. u 18:14
MEKANI I SLASNI: Sitni božićni kolači koji se lako prave (VIDEO)
AKO se još niste odlučili koji kolač ili tortu da poslužite posle božićnog ručka, naš predlog je da probate ove predivne sitne kolačiće.
04. 01. 2024. u 17:30
STARI OBIČAJ JE DA SE NA STOLU NAĐE OVIH 7 JELA: Saznajte šta treba da se nađe na trpezi za Božić
BOŽIĆ je najradosniji praznik. Prvi dan je uvek 7. januara, a praznuje se tri dana. Ljudi se pozdravljaju: "Hristos se rodi!", a otpozdravljaju: "Vaistinu se rodi!" Na Božić, rano ujutru, u kuću dolazi specijalni gost (to se obično dogovori sa domaćinom). On se zove položajnik ili polažajnik. Smatra se da će ta osoba cele naredne godine donositi sreću u kuću. Porodica se obično okuplja za ručkom, a pre toga se lomi česnica.
04. 01. 2024. u 16:30