DANAS ISTIČE ROK ZA POMOĆ DRŽAVE OD 18.000 DINARA: Evo ko ima pravo na ovaj podsticaj

Милица Шкорић
Milica Škorić

01. 04. 2024. u 08:34

ROK za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara po hektaru ističe danas, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

ДАНАС ИСТИЧЕ РОК ЗА ПОМОЋ ДРЖАВЕ ОД 18.000 ДИНАРА: Ево ко има право на овај подстицај

Foto: Profimedia

Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.

Pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju - u svoje ime i za svoj račun, a subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu.

Poljoprivredni proizvođači mogu da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i za parcele koje su na verifikaciji, a na kojima se nalazi biljna kultura.

- Ova pomoć države odnosi se na poljoprivredne proizvođače koji su izvršili obnovu registracije, a uvedena je kako bismo im izašli u susret i obezbedili im da se u što većem broju prijave za ovu vrstu podsticaja - navodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Parcele na kojima se nalazi biljna kultura, a trenutno su na verifikaciji će i pre njenog završetka biti vidljive na platformi ePodsticaji i korisnici će imati mogućnost da podnesu zahtev za podsticaje u biljnoj proizvodnji.

Obrada pomenutih zahteva uslediće nakon što parcele budu odobrene i upisane u poljoprivredno gazdinstvo podnosioca zahteva.

Korisnici koji su već podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji bez parcela na kojima se nalazi biljna kultura, a koje su na verifikaciji, potrebno je da ga zamene i uključe i te parcele.

Svi zainteresovani poljoprivrednici mogu podneti zahtev za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje ovih prava raspisan je 1. februara, a rok za podnošenje zahteva bio je prvobitno 1. mart.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ BEČA - Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije