PORODIČNA EPIDEMIJA OPASNE ZARAZE U NIŠU: Obolela deca do 2 godine

Милица Шкорић
Milica Škorić

29. 04. 2024. u 11:47

U SRBIJI su male boginje potvrđene kod još 5 osoba, te je sada ukupno 68 obolelih od početka godine, a najnoviji slučajevi su potvrđeni u Nišu, u kojem je i jedna porodična epidemija.

ПОРОДИЧНА ЕПИДЕМИЈА ОПАСНЕ ЗАРАЗЕ У НИШУ: Оболела деца до 2 године

Foto Shutterstock

Prema najnovijem izveštaju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", u Nišu su registrovana tri slučaja obolevanja od morbila kod nevakcinisane dece uzrasta od 15 meseci do dve godine.

- Dvoje dece su u okviru porodične epidemije, koja je prijavljena 24. aprila 2024. godine. Dva slučaja su laboratorijski potvrđena, a jedan je porodični kontakt laboratorijski potvrđenog slučaja.

BONUS VIDEO: Dr Novosti - Toksini u hrani | Aleksandra Buha Đorđević |

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar