USTAVNI SUD ODBIO PREDLOG DPS: Nema razmatranja ustavnosti Zakona o slobodi veroispovesti

I. D. S.

26. 04. 2024. u 16:53

USTAVNI sud Crne Gore odbacio predloge za utvrđivanje neustavnosti i nezakonitosti Temeljnog ugovora zaključenog između države i Srpske pravoslavne crkve i Zakona o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti, ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, navodi se u saopštenju te institucije.

УСТАВНИ СУД ОДБИО ПРЕДЛОГ ДПС: Нема разматрања уставности Закона о слободи вероисповести

V.K.

- Ustavni sud je, nakon razmatranja postupka donošenja osporenog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti, kao i sadržine osporenih odredaba čl. 5, 7. i 19. tog Zakona, utvrdio da su ispunjeni uslovi da se odbije predlog za utvrđivanje neustavnosti Zakona - navodi se u saopštenju.

Temeljni ugovor između SPC i države Crne Gore potpisan je 3. avgusta 2022. godine, a potpisali su ga patrijarh srpski Porfirije i tadašnji premijer Dritan Abazović. Nezadovoljni odlukom, deo građana je tada protestovao, a inicijativu za ocenu ustavnosti podneli su poslanici Demokratske partije socijalista.

Izmenama Zakona o slobodi veroispovijesti izbrisani su sporni članovi koji su se odnosili na mogući prelazak imovine verskih zajednica u državno vlasništvo ako verske zajednice nemaju adekvatne dokaze da su vlasnici te imovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)