ILI UZ PES ILI SA DPS: Ko zbog rezolucije o Srebrenici, u "Evropi sad" ne vidi saveznika može sa Milovima da ruši Vladu, poručuju Spajićevi

V.K.

16. 05. 2024. u 07:00

ZBOG prošlosti za koju nisu odgovorni, uključujući i ratove devedesetih kao i zločin u Srebrenici, Pokret "Evropa sad" neće dovoditi u pitanje evropsku budućnost Crne Gore. Poručuju da kao građanska partija, koju čine sve etničke i verske zajednice, veoma "principijelno i sa pijetetom se odnose prema svim žrtvama vođenih ratova".

ИЛИ УЗ ПЕС ИЛИ СА ДПС: Ко  због резолуције о Сребреници, у Европи сад не види савезника може са Миловима да руши Владу, поручују Спајићеви

Skupština cg

- Poštujemo sve rezolucije o genocidu usvojene u Skupštini Crne Gore i presude međunarodnih sudova koje su osnovale Ujedinjene nacije. Takođe, podržaćemo i ubuduće sve rezolucije koje iskazuju poštovanje prema nevino stradalim žrtvama, nezavisno kojoj naciji pripadaju - navode u saopštenju iz partije Milojka Spajića. - To znači da ne prihvatamo bilo čiju propagandu na osnovu čega se narodi etiketiraju kao genocidni, što služi kao osnov za podrivanje zajedničke budućnosti. One političke partije koje u građanskom PES ne vide saveznika za izgradnju lepše perspektive naše zemlje, imaju mogućnost da sa DPS sruše Vladu.

Eventualno glasanje predstavnika Crne Gore u Ujedinjenim nacijama za rezoluciju o genocidu u Srebrenici, o kojoj je premijer Spajić dao nedavno pozitivan stav, mogao bi dovesti u pitanje budućnost Vlade Crne Gore. Predsednik DNP Milan Knežević kazao je da sa šefom parlamenta Andrijom Mandićem i ostalim liderima srpskih partija intenzivno rade na tome da razgovaraju sa Spajićem i da mu dodatno objasne konsekvence glasanja Podgorice za podršku ovoj rezoluciji.

Milovim putem

LIDER DPS Danijel Živković poručio je da je koalicija "Za budućnost Crne Gore" došla na politiku DPS. On pod tom (antisrpskom) politikom podrazumeva neupitnost članstva Crne Gore u NATO, priznanja lažne države Kosovo i navodnog genocida u Srebrenici.

- Potpisom sporazuma o formiranju vlade i svojim delovanjem mesecima nakon toga izdala je svoje ideološke poglede i prešla na politiku koju je više od dve i po decenije sprovodio Milo Đukanović - tvrdi Živković.

- Mi smo već saopštili da dovodimo u pitanje podršku Vladi, a konačnu odluku ćemo doneti na stranačkim organima nakon glasanja u Ujedinjenim nacijama - poručio je Knežević.

Deo nevladinog sektora danima vrši pritisak na premijera kako bi Crna Gora podržala ono što su u dokumentu o Srebrenici sročile Nemačka i Ruanda.

- Na Vladi premijera Milojka Spajića je da pokaže da ima integritet da ne poklekne pod pritiscima već da glasa za rezoluciju, jer u njoj ne piše ništa što crnogorska skupština već nije usvojila - saopštila je juče Tea Gorjanc Prelević iz Akcije za socijalnu pravdu, napominjući i da bi neusvajanje rezolucije nanelo ozbiljnu štetu Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!