INSTITUTU IGALO: Uplata 1,136 miliona evra zaustavila štrajk

V.V.

26. 04. 2024. u 15:56

IZBEGNUT je najavljeni štrajk zaposlenih u Institutu Igalo, a na predlog Ministarstva rada i socijalnog staranja Vlada je odlučila da preko reprezentativnog sindikata kao podršku zaposlenima uplati milion i 136 hiljada evra.

ИНСТИТУТУ ИГАЛО: Уплата 1,136 милиона евра зауставила штрајк

foto: V.V.

Prema rečima predsednice Sindikata Instituta, dr Marije Obradović,to je pomoć u visini tri plate, a duguju im četiri.  

- Radnici će napokon, da kažem, ekonomski prodisati jer im je egzistencija zaista bila ugrožena činjenicom da u poslednja četiri meseca nismo dobili platu, poslednja je bila isplaćena krajem decembra - podsetila je dr Obradović.

U narednih dvadesetak do mesec dana očekuju da bude rešena i druga faza oporavka Instituta. Ona podrazumeva uplatu od deset miliona evra, kojim bi se napokon rešilo pitanje duga Instituta prema Jugobanci. Time bi bio skinut najveći balast za sve zaposlene i za ovu ustanovu.

Dugi niz godina, male plate, nepoštovanje kolektivnog ugovora, a nakon potpisivanja novog neredovna primanja, uticali su na lični i profesionalni integritet radnika.

– To je kao posledicu imalo odlazak zaposlenih i deficit radnika prvenstveno iz dve inače deficitarne delatnosti, zdravstvene i hotelsko-ugostiteljske. To je u pitanje dovelo i otvaranje prve faze Instituta. Ali, nadamo se da će se situacija poboljšati i da će ljudi opet  videti Institut kao poželjno mesto za zaposlenje – kazala je dr Obradović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)