ZA RADOVE 44, ZA OPREMU 30 HILJADA EVRA: Rekonstruisana i opremljena Hitna pomoć u Herceg Novom

V.V.

25. 04. 2024. u 13:31

PRVI put od osnivanja adaptirane su i rekonstruisane prostorije jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Herceg Novom.

ЗА РАДОВЕ 44, ЗА ОПРЕМУ 30 ХИЉАДА ЕВРА: Реконструисана и опремљена Хитна помоћ у Херцег Новом

foto: RT HN

Zavod je za radove izdvojio 44 hiljade evra, a za savremenu medicinsku opremu Opština Herceg Novi donirala je 30 hiljada.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković istakao je na otvaranju dobru saradnju sa lokalnim upravama u Crnoj Gori i nastojanje menadžmenta i Ministarstva zdravlja da zdravstveni sistem privedu standardima savremene urgentne medicine. Imperativ je prema njegovim rečima raditi na reorganizaciji i uređenju održivog zdravstvenog sistema.

Hitna medicinska pomoć jedna je od najvažnijih karika svakog zdravstvenog sistema i ogledalo njegovog kvaliteta, uspešnosti i efikasnosti, ocenio je ministar zdravlja dr Vojislav Šimun. Informisao je i da je najveći deo jedinica Zavoda u državi u potpunosti rekonstruisan i renoviran u poslednje tri godine zahvaljujući angažmanu menadžmenta, ali i donacijama, kakva je bila donacija Opštine Herceg Novi. Prema njegovim rečima, ovakav vid saradnje posebno je važan u opštinama koje su i turistički centri i gde je zajednički angažman, državnih i lokalnih vlasti imperativ.

- Rešeni smo i da kadrovski ojačamo Zavod za hitnu medicinsku pomoć, pa je tako za 2024. godinu opredeljeno 14 specijalizacija, od čega deset urgentne medicine i četiri kliničke biohemije… što će u krajnjem pojačati nivo i kvalitet zdravstvene nege za pacijente – kazao je Šimun.

Prema rečima predsednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića, ovaj zajednički projekat bio je jedan od glavnih preduslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu građana Herceg Novog.

- Pred Zavodom za hitnu medicinsku pomoć su i dalje veliki izazovi jer treba obezbediti dovoljan broj medicinskih ekipa koje mogu odgovoriti potrebama Herceg Novog, posebno tokom letnje turističke sezone – poručio je Katić.

Opština će, potvrdio je Katić dogovor sa upravom Doma zdravlja, finansirati rad turističkih ambulanti tokom leta, a načelno je dogovoreno i poboljšanje infrastrukture oko objekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!