VUČIĆ NAKON SASTANKA SA DODIKOM: Srbija i Srpska će se 23. maja zajednički boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda

Novosti online

17. 05. 2024. u 13:49

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a ključna tema razgovora bili su odnosi Republike Srbije i Republike Srpske i reakcija celokupnog srpskog naroda na izglasavanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА ДОДИКОМ: Србија и Српска ће се 23. маја заједнички борити за истину, понос и достојанство српског народа

Foto: Printskrin

- Obavestio sam predsednika Dodika o naporima koje Republika Srbija preduzima kako bi se zaštitili vitalni nacionalni interesi srpskog naroda, ali i međunarodno javno pravo, još jednom ponovivši da bi usvajanje takve rezolucije značilo otvaranje Pandorine kutije za budućnost uz otvaranje nebrojeno mnogo rana iz prošlosti. Istovremeno, predsednik Dodik me je informisao o razgovorima koje je imao u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i daljim perspektivama razvoja odnosa Srbije i Srpske - objavio je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu.

- Predsednik Dodik upozorio me je da će donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici imati katastrofalne posledice na odnose unutar Bosne i Hercegovine. Posebna tema razgovora bio je predstojeći Sabor srpskog naroda zakazan za 8. jun u Beogradu, za koji su dogovorene brojne zajedničke aktivnosti, potpisivanje memoranduma i sporazuma, kao i događaji koji će potvrditi jedinstvo naroda i njegovo pravo da očuva svoja ognjišta, bude svoj na svome i zaštiti pravo na budućnost generacija koje dolaze. Republika Srbija i Republika Srpska će se 23. maja ove godine, zajednički i jedinstveno, boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda - zaključio je Vučić.

BONUS VIDEO: SAM PROTIV SVIH!Na jednoj strani su Zapad, Savo Rokfeler, Zeleno-levi, Nestorović, a na drugoj Vučić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića