NAJVEĆI KINESKI MEDIJI PRENOSE VUČIĆEVE REČI: Predsednik Srbije tema velike medijske kuće iz Kine (FOTO)

Novosti onlajn

01. 05. 2024. u 21:27

"IZRAZIVŠI uverenje da će predstojeća državna poseta predsednika Kine Si Đinpinga doneti novu nadu u razvoj Srbije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao: Veoma se radujem poseti predsednika Sija", preneo je danas jedan od kineskih najvećih medija.

НАЈВЕЋИ КИНЕСКИ МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ ВУЧИЋЕВЕ РЕЧИ: Председник Србије тема велике медијске куће из Кине (ФОТО)

Foto: Printscreen

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da predstojeća državna poseta kineskog predsednika Si Đinpinga nije samo veliki diplomatski događaj za Srbiju, već i veliki događaj koji je vredan radosti celog srpskog naroda.

Napominjući da je Kina "gvozdeni prijatelj" Srbije i da su razmene dve zemlje potpuno iskrene i otvorene, Vučić je rekao da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć kineskog naroda i dodao da veruje da će Si osetiti toplinu i prijateljstvo srpskog naroda tokom njegove posete", preneo je People's Daily Online, jedna od najvećih kineskih medijskih kuća. 

Foto: Printscreen

Inače, interesovanje kineskih novinara za odnos dveju država, kao i posetu predsednika Sija Srbiji izuzetno je veliko. 

Današnji događaj, kada je predsednik Vučić obišao pripremne radove na izgradnji kompleksa EXPO 2027 i prisustvovao ceremoniji početka radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona, kineski mediji takođe su sa pažnjom propratili, a ovu priliku iskoristili su i da predsedniku Srbije postave po koje pitanje o poseti kineskog predsednika Beogradu, ali i njihovom ličnom odnosu. 

Neke delegacije kineskih novinara već su u Srbiji, spremne da isprate posetu predsednika Sija i iz Beograda detaljno izveštavaju o njoj, ali i odnosu i čeličnom prijateljstvu dveju zemalja. 

BONUS VIDEO:

SRBIJA GRADI VELELEPNI EKSPO: Pogledajte kako izgledaju radovi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (28)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo