JASMINA NAJBOLJA MEDICINSKA SESTRA: U Kikindi obeležen Dan medicinskih tehničara (Foto)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

16. 05. 2024. u 17:24

Obeležavajući Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara Savez udruženja zdravstvenih radnika u Kikindi dodelio je priznanja najboljima u Opštoj bolnici i Domu zdravlja.

ЈАСМИНА НАЈБОЉА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА: У Кикинди обележен Дан медицинских техничара (Фото)

Foto: R. Šegrt

Posebna plaketa uručena je Jasmini Jocin, sestri koja trenutno radi u Trećoj zdravstvenoj stanici Doma zdravlja i početkom naredne godine biće 40 godina kako radi u zdravstvu, najpre na Odeljenju hirurgije i operacionoj sali, potom u službi Kućnog lečenja, a sada u ambulanti opšte prakse.

Foto: R. Šegrt

Medicinske sestre, sleva Nena Butulija i Jasmina Jocin

- Ovaj poziv mora mnogo da se voli, jer je izuzetno odgovoran i zahteva mnogo odricanja. Nakon zavrešene škole odmah sam počela da radim u bolnici na odeljenju gde su teški pacijenti, jer je na hirurgiji, uglavnom, tako. Tu sam stekla veliko iskustvo i znanje. Mi uvek radimo u timu i zato je ovo priznanje za sve moje kolege, ja sam samo jedna od njih – navela je Jocin.

Na svečanosti, koja je povodom dana sestrinstva priređena u Opštoj bolnici uručeno je još šest povelja i dodeljeno 25 zahvalnica zaposlenima u Domu zdravlja, Zavodu za javno zdravlje i bolnici, koja ima 304 medicinske sestre, tehničara i laboranta.

Foto: Opšta bolnica Kikinda

Medicinske sestre i tehničari

- Značaj ovog dana je u tome što imamo priliku da svako u svom okruženju prepozna najbolje među najboljima koji su požrtvovani i daju sve od sebe za struku, pacijente i olakšavaju njihovim porodicama - izjavila je Neda Butulija, sestra u kardiološkim ambulantama bolnice, predsednik Saveza udruženja zdravstvenih radnika Kikinda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)