DUŠAN PRVI NA "DOMIJADI": Svilajnčani briljirali na republičkim takmičenjima

Z. GLIGORIJEVIĆ

16. 05. 2024. u 18:07

NA 26. Republičkoj domijadi, održanoj u Novom Sadu u organizaciji učeničkog doma "Brankovo kolo", Dušan Milovanović, učenik Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika "Svilajnac", osvojio je prvu nagradu u kategoriji svih učeničkih domova.

ДУШАН ПРВИ НА ДОМИЈАДИ: Свилајнчани бриљирали на републичким такмичењима

Foto:TV Centar

Dušan, čiji je mentor bio dramski pedagog i vaspitač Stefan Lazarević, tako je postao republički prvak u literarnom stvaralaštvu.

Foto:TV Centar

Mateja Đorđević, učenik osmog razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Svilajnac, osvojio je drugu nagradu na Republičkom takmičenju iz geografije u Požarevcu. Njegov mentor bila je nastavnica geografije Nevenka Bulajić. Na istom takmičenju Mladen Stevanović, učenik sedmog razreda OŠ "Vožd Karađorđe" u Kušiljevu, osvojio je drugu nagradu. Njegov mentor bila je nastavnica Suzana Jovanov.

Foto:TV Centar


Kristina Popović, učenica petog razreda i Neda Antić, učenica sedmog razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Svilajnac, osvojile su treću nagradu u disciplini praktičan rad po zadatku na 64. Republičkom takmičenju iz tehnike i tehnologije u Beogradu. Njihove mentorke bile su nastavnice Jelena Đorđević i Tatjana Blagojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!