TRAŽE SE PANTER I LEDEJ: Gde je "nestao" Partizanov tandem od kojeg se najviše očekivalo?

PAŽNjA, pažnja, traže se Kevin Panter i Zek Ledej - potrebni su za čudo, do sada nezabeleženo u istorijskim almanasima ABA lige. Partizanov tandem, od kojeg se najviše očekivalo u finalnoj seriji jadranskog prvenstva, skroz je podbacio u uvodnim rudnama bitke za regionalnu krunu i ako uzmemo u obzir da se Zvezda kroz oba meča "nudila" za brejk, jasno je da će najveći deo tereta odgovornosti poneti upravo njih dvojica.

ТРАЖЕ СЕ ПАНТЕР И ЛЕДЕЈ: Где је нестао Партизанов тандем од којег се највише очекивало?

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Naravno, upiraće se prstom i u pravcu Frenka Kaminskog, neretko sa stavom tek probuđenog rekreativca. Aleksu Avramovića kojem i najmanje odstupanje od zamisli trenera Željka Obradovića garantuje hlađenje na klupi, pa zatim i ka Pi Džej Dožeru, kojem je od NBA reputacije ostao samo pisani trag da je nekada boravio među najboljim košarkašima na svetu.

Ipak, od Amerikanaca pristiglih istog leta kada je ozvaničen povratak Obradovića u klub, definitivno se očekivalo više. Brojke u ovom slučaju ne lažu i ne mogu se poistovetiti sa bikinijem. Panter je na dva meča ubacio 20 poena, 13 u prvom, sedam u drugom sa tek dve pogođene trojke.

Ledej nije odstupao od standardnog doprinosa u odbrani i skoku ali je na drugoj strani parketa sa četiri, pa 11 poena u oba meča propustio da nastavi sa sjajnim partijama protiv Zvezde. U "stelt" modu tokom drugog susreta našao se i Džejms Naneli, ali kredit koji je stekao u prvom meču kao najbolji pojedinac, dovoljan mu je da se ne poistoveti sa Panterom i Ledejom.

Aleksa: Smirenost, koncentracija...

ALEKSA Avramović se tokom čitave finalne serije na terenu pojavljivao na mahove sa toplo-hladnim doprinosom, a za treći meč navodi nekoliko najbitnijih stavki neophodnih za pobedu:

- Treba nam malo više smirenosti i stabilnosti. Borimo se dosta, kao i Zvezda. Vidi se da je plej-of, zasluženo su obe ekipe u finalu. Treba nam više koncentracije u odbrani. Znamo da će biti više od 20.000 ljudi na tribinama, sada nam je preko potrebna njihova podrška.

Sa druge strane tog spektra, nalazi se Džejlin Smit, momak koji posle (ne)potrebnog hlađenja od dolaska u Partizan ne prestaje da briljira. Od utakmice sa Valensijom u završnom kolu Evrolige, gotovo da nije prošao meč a da nije imao zapažen učinak. Protiv Zvezde je u oba susreta držao crno-bele u životu i takav će biti neophodan da se produži finalna serija.

- Biće kao u Evroligi za nas. Biće napeto, znam da će nam navijači dati jaku podršku, spremni smo da odemo kući i da im isprašimo zadnjice pred našim pristalicama. Idemo kući, da pobedimo obe utakmice. To je jedino što možemo. Za početak, da dobijemo treći susret - poručio je Smit.

Sličnog stava, moraće da bude i ostatak Partizana kako bi se u nedelju (20.30) ispoštovali navijači i produžila serija, a samim tim i nada u čudo. U suprotnom, crno-belima sledi nešto mnogo teže od gubitka regionalne krune - šamar koji se teško zaboravlja.

BONUS VIDEO ODUŠEVLjENjE "DELIJA": Na derbi došlo prvo pojačanje Zvezde za novu sezonu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)