PUN KAO BROD: Kristijano Ronaldo najplaćeniji sportista na svetu

Novosti online

17. 05. 2024. u 08:15

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo našao se na vrhu Forbsove liste najplaćenijih sportista na svetu.

ПУН КАО БРОД: Кристијано Роналдо најплаћенији спортиста на свету

FOTO: Tanjug/AP

Američki magazin navodi da je 39-godišnji napadač fudbalskog kluba Al Nasr, sa godišnjom zaradom od 260 miliona dolara, što je rekord za fudbalera, najplaćeniji sportista sveta četvrti put u karijeri.

Ronaldo je dobio 200 miliona dolara kao platu od Al Nasra, a još 60 miliona dolara od sponzorskih i reklamnih ugovora sa kompanijama kao što su Nike, Binance i Herbalife.

Drugo mesto na rang-listi sa godišnjim prihodom od 218 miliona dolara zauzeo je 29-godišnji španski golfer Džon Ram, treće - argentinski fudbaler, 36-godišnji napadač Inter Majamija Lionel Mesi.

Foto: Profimedia

Godišnji prihod Argentinca, prema Forbsu, iznosi je 135 miliona dolara. Forbs procenjuje da je 50 najplaćenijih sportista na svetu ukupno zaradilo 3,88 milijardi dolara u poslednjih 12 meseci, bez poreza i naknada agentima, što je 13 odsto više u odnosu na prošlogodišnji rekord od 3,44 milijarde dolara.

BONUS VIDEO "ISTINA JE..." Reakcija Vladana Milojevića nakon remija na meču Vojvodina - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)