ROLOVAN SVINJSKI VRAT: Slasni specijalitet za pravo gurmansko zadovoljstvo
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
- 1 kg svinjskog vrata (bez kosti)
- 200 g tanko sečene slanine
- 200 g rendanog kačkavalja
- 2 kašičice suvog začina
- so i biber po ukusu
- maslinovo ulje
Svinjski vrat dobro operite i posolite, pobiberite, a zatim pospite suvim začinom. Ostavite da odstoji petnaestak minuta kako bi meso upilo začine. Na radnoj površini rastanjite svinjski vrat. Preko mesa ravnomerno rasporedite tanko sečenu slaninu i rendani kačkavalj. Pažljivo urolajte meso sa slaninom i kačkavaljem, formirajući rolnu. Urolanu svinjetinu dobro pričvrstite kuhinjskim koncem, kako bi se očuvala forma rolata tokom pečenja. Rolat stavite u pleh, premažite maslinovim uljem i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite rolat oko 1,5 do 2 sata, povremeno ga prelivajući sopstvenim sokom. Kada je rolat pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da odmara nekoliko minuta pre nego što ga isečete na šnicle.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
OTAC PREREZAO ĆERKICI (2) VRAT I OSTAVIO JE DA UMRE: Šokantni detalji ubistva devojčice, iz kuće se čuo vrisak
OTAC sa Floride uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju dvogodišnju ćerkicu.
01. 06. 2024. u 11:25
VAŽNA ODLUKA STUPA NA SNAGU 15. JUNA: Vozači električnih trotineta moći će da učestvuju u saobraćaju samo pod jednim uslovom
MUP Republike Srbije izdao je saopštenje u kome se navode obaveze vozača električnih trotineta, a od 15. juna moći će da učestvuju u saobraćaju samo pod uslovom da imaju odgovarajuću nalepnicu.
01. 06. 2024. u 10:30
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)