DOMAĆI PUDING OD ČOKOLADE: Fantastičan recept za pravu, gustu i slasnu poslasticu koja će sve da oduševi
Puding je slatka poslastica koja je popularna u mnogim zemljama, a pravi se kuvanjem brašna, jaja, griza i putera u mleku.
Može mu se dodati vanila, čokolada ili već nešto po želji, a mi vam predlažemo popularni recept za puding od čokolade koji ima više od milion pregleda.
Sastojci:
- 4 kašike kakaoa
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 šolje šećera
- 2 šolje mleka
- 4 kašike pavlake
- 50 g tamne čokolade
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U šerpu sipajte kakao, kukuruzni skrob i so. Zatim dodajte šećer i sve dobro sjedinite. Postepeno sipajte mleko i umutite dok se dobro ne sjedini. Kuvajte na srednjoj temperaturi, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Onda dodajte čokoladu i slatku pavlaku i nastavite da mešate dok se čokolada potpuno ne otopi. Skinite sa vatre, pa dodajte vanilu i mešajte oko minut dok se dobro ne sjedini.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BRZA TORTA NAPOLITANKA: Sprema se za tili čas, jednostavna i ukusna
10. 04. 2024. u 07:00
LEDENA ŠTRAUS TORTA: Idealna poslastica kada želite da se zasladite
09. 04. 2024. u 12:00
OTAC PREREZAO ĆERKICI (2) VRAT I OSTAVIO JE DA UMRE: Šokantni detalji ubistva devojčice, iz kuće se čuo vrisak
OTAC sa Floride uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju dvogodišnju ćerkicu.
01. 06. 2024. u 11:25
VAŽNA ODLUKA STUPA NA SNAGU 15. JUNA: Vozači električnih trotineta moći će da učestvuju u saobraćaju samo pod jednim uslovom
MUP Republike Srbije izdao je saopštenje u kome se navode obaveze vozača električnih trotineta, a od 15. juna moći će da učestvuju u saobraćaju samo pod uslovom da imaju odgovarajuću nalepnicu.
01. 06. 2024. u 10:30
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)