Sjaj, šljokice, svetlucavi materijali, boje... glavne su asocijacije na letnju modu, ali i inspiracija mnogim dizajnerima. Stoga, nije ni čudo da su nezoabilazni i u aktulenim letnjim kolekcijama. Kombinovanjem različitih stilova, materijala, retro detalja, kreatori su svojim modnim linijama uneli dašak glamura i elegancije. Pritom ova odeća nije rezervisana samo za posebne prilike. Da biste izgledali šik i moderno, ovog leta stilisti savetuju da pustite mašti na volju, da se ne držite pravila i kombinujete čak i ono što naizgled deluje nespojivo.

U prvom planu su svetlucave majice i tunike, koje se nose i kao haljine. Dizajnirane su od laganih i prijatnih materijala, u prelepim vedrim bojama, a naročito se ističu modeli sa svetlucavim printom i detaljima. Moderne su i haljine kreirane od svetlucavih materijala u grčkom stilu, kao i uski modeli sa šljokicama idealni ze večernje izlaske. Naročito se ističu zlatni i srebrni komadi odeće - top-majice korseti, sakoi, pantalone, šortsevi... Ove dve boje inače su vrlo zahvalne za kombinovanje zbog toga su i mnogima omiljene. Odlično idu i uz drečave, jarke i pastelne tonove.

U mnogim kolekcijama može se videti i odeća dizajnirana u kombinaciji svetlucavih materijala, svile, providnog muslina... koju, takođe, možete lako kombinovati uz različite stilove. Metalik i suknje sa šljokicama u svakoj odevnoj varijanti privlače poglede i to bez obzira na kroja. Koliko su moderni kraći, toliko su i dugački modeli, posebno plisirani i asimetrični.