Prvi pravi sunčani dan ovog proleća bio je savršena prilika da se poznavaoci i ljubitelji gastronomije iz regiona okupe na čuvenom Salašu 137 kod Čeneja i razgovaraju o hrani. U hladu starih bagremova i uz mnoštvo ukusnih specijaliteta i đakonija, odvijala se konferencija o hrani „Food talk“ 2013. Predstavili su se brojni profesionalci iz oblasti medija, proizvodnje i prerade hrane, kulinarstva, vinarstva i turizma iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hrcegovine, Makedonije. Oni su podelili svoja iskustva iz različitih oblasti koje su, na neki način, povezane sa hranom. Stručnjaci su govorili o bezbednosti hrane koju jedemo, dok su predstavnici štampanih medija i popularnih blogova, koji pišu o hrani i piću, pričali o tome kako „hrana hrani Mrežu“.

Vlasnike i šefove kuhinja najboljih restorana iz Beograda, Zagreba i Sarajeva predstavio je njihov kolega, kolumnista i vrsni poznavalac hrane i vina Rene Bakalović iz Zagreba. Gastronomsko druženje upriličio je i legendarni TV voditelj Oliver Mlakar, kao i najpoznatiji kuvar nekadašnje Jugoslavije Stevo Karapandža, koje mnoge generacije domaćica i zaljubljenika u gastronomiju pamte po kultnoj emisiji „Male tajne velikih majstora“. Njihova prisećanja na dugogodišnji uspešni zajednički rad bila su savršen uvod u temu „Nauči me“, u kojoj su učestvovali autori i voditelji popularnih TV emisija kao što su „Paklena kuhinja“, „Gastronomad“ ili „Kuvati srcem“ iz Beograda, ali i „Ljubezen gre skrozi želudec“ iz Ljubljane i „Lonci i poklopci“ iz Sarajeva.

Događaj je upotpunio i dao mu jedinstveni pečat Đorđe Balašević izuzetno duhovitom pričom o tome kako se zaista „nekad dobro jelo“.