VASKRŠNjI i prvomajski aranžmani se u turističkim agencijama uveliko prodaju, a oni koji se odluče da putuju u martu umesto u vreme praznika, platiće iste ili slične aranžmane i po 20 odsto nižoj ceni.

Šestodnevni aranžmani za Prag (tri noćenja) u martu koštaju 99, a u vreme Vaskrsa 119 erva. Šestodnevni aranžmani za Rim u martu koštaju 119, a mesec kasnije 149 evra.

Nažalost, mnogi sada ne mogu da dobiju dovoljno slobodnih dana, ali zato tokom Vaskrsa i Prvog maja mogu da imaju mini-odmor. Ponuda prazničnih aranžmana bogatija je nego ikada pre. Turisti mogu da biraju da li žele da putuju u obližnji Temišvar, za 45 evra (jedno noćenje), ili u Azerbejdžan, Gruziju i Jermeniju, za 1.960 evra (13 dana).

Pročitajte još - Ponuda vaskršnjih putovanja nikad bogatija

Nadaleko je čuvena vaskršnja proslava na Krfu, a naše agencije ove godine, pored tog grčkog ostrva, nude i mnoga druga odredišta na kojima će biti zanimljivo provesti najveći pravoslavni praznik. Pored Soluna, može se otputovati i u Izrael na šest dana, i za 499 evra posetiti Hristov grob i videti Blagodatni oganj. Još je zanimljivije posetiti Jermeniju i Gruziju, pogotovo što se ovakva tura, uz Azerbejdžan, organizuje jednom godišnje. Putnici će videti Baku, Tbilisi, Staljinovo rodno mesto Gori, lepe crkve, voziti se vazdušnim tramvajem do srednjovekovnih manastira, ići Putem svile, videti mitsku planinu Ararat i neverovatni Jerevan.

Pored trodnevnog autobuskog aranažmana za Budimpeštu (dva noćenja), 99 evra koštaju i petodnevna putovanja za Beč, Solun, Milano i Bukurešt. Rumunska prestonica je novo hit odredište, jer je većina naših turista videla srpski Temišvar, a “mali Pariz” je zanimljiva kombinacija starog i novog. Aranžman je praktično mala “Drakulina tura”, jer uključuje i posetu zamku Peleš, čuvenom dvorcu Bran i odlazak u Sibiju, gde se održava čuveni vaskršnji vašar. Na ovom vašaru se prodaju rukotvorine, lokalna hrana i živopisna jaja ukrašena u rumunskom stilu koji je prepun veselih boja.

Pročitajte još - Putovanja jačaju porodicu

Vaskrs u Moskvi je poseban praznik, a 299 evra košta avionsko petodnevno putovanje. Vaskršnja liturgija u Hramu Hrista Spasa je izuzetan doživljaj.


Moskvu nazivaju i “zlatoglava”, po sjajnim kupolama prelepih pravoslavnih crkava. Pored posete Kremlju i razgledanja kolekcije Faberžeovih jaja koje su članovi carske porodice poklanjali jedni drugima za Vaskrs, za doručak treba probati kulič, ruski slatki uskršnji hleb, i pashu, slatkiš od sira u obliku kupe.