SRPSKI turisti će Novu 2019. godinu dočekati na svim meridijanima - od Rio de Žaneira do Tokija, i od Moskve do Bangkoka, a oni koji nisu do sada odlučili gde će, mogu da biraju među aranžmanima koji su preostali.

Cene aranžmana kretale su se od 39 evra za doček u Budimpešti do 3.380 evra, koliko košta novogodišnje putovanje u Etiopiju. Staro je pravilo da nije važno gde, već kome se čestita Nova godina.


* Arilje, pun pansion,sopstveni prevoz

NA teritoriji opštine Arilje, 11 domaćinstava se ozbiljno bavi etno-turizmom, a naročito je zanimljivo selo Mirosaljci, u kojem žive slavne kozmetičarke koje turiste masiraju malinama, a domaćice goste "teraju" da zajedno sa njima pripremaju hranu i sve što je potrebno za praznik. Ovde se nalaze dve radionice koje prave narodnu nošnju i suvenire od drveta, a vešti turisti mogu da im se pridruže. Čuveni su po tradicionalnoj proslavi Božića, ali i svih ostalih pravoslavnih običaja i slava.

2700 dinara


* Beč, 3 dana, autobusom

TRADICIONALNO najjeftiniji doček u EU je u Beču. Ovde godine je Bratislava prva stanica na trodnevnoj turi, koja ne uključuje noćenje (kreće se uveče i stiže ujutru 1. januara), gde se provodi čitavo prepodne. Ova dva grada su udaljena oko sat vožnje autobusom, pa će turisti imati vremena i za blic-šoping u Marijahilfeštrase u Beču. Ceo grad će biti otvorena bina, sa muzikom za svačiji ukus i bezbroj tezgi s kuvanim vinom. Popularna je i "klasična milja", u ponoć je planiran vatromet, a povratak je organizovan ispred Prirodnjačkog muzeja oko dva ujutru, kada završava program.

49 evra

Beč


* Stara planina, 5 dana, autobusom

ČETIRI žurke za pet dana doživeće oni koji odluče da u Novu godinu uđu sa "Srbijom za mlade". Na snegu će uživati skijaši, ali i oni koji vole igre bez granica. Posle dočeka biće organizovane i tri reprize!

5300 dinara


Stara planina* Venecija, 5 dana, autobusom

ARANŽMAN uključuje dva noćenja, ali i posetu Padovi, Trevizu i Veroni. Najlepši doček u Veneciji imaće oni koji plate ulaznice za bal u nekoj palati ili večeru na brodu koji krstari kanalima. Besplatan koncert i vatromet biće organizovani na Trgu Svetog Marka.

2700 dinara* Autobus iznenađenja, 3 dana, dve noći

IZUZETNO je popularno putovanje 31. decembra u nepoznato! Autobusom se kreće na neko odredište na kojem su zagarantovane dve noći ludog provoda, koje uključuju dve svečane večere, neograničeno piće, živu muziku i udoban krevet.

18.790 dinara


Moskva


* Moskva, 4 dana, avionom

MOSKOVSKI trgovi su lepše ukrašeni od ruskih bajki, a doček se organizuje na svim većim trgovima. Božićni vašari traju do 15. januara, pa će turisti potpuno uživati u praznicima.

339 evra


* Rim, 5 dana, avionom

POŠTO su sneg i led redak fenomen u Rimu, doček u ovom gradu je dobar izbor. Treba spakovati crveni donji veš i udobne cipele za igranje na Pjaci del Popolo sa veselim Italijanima, gde se organizuje koncert za feštu San Silvester, kako zovu doček Nove godine. U Italiji se 31. decembra večera prasetina koja simboliše blagostanje u narednoj godini. Aranžman uključuje četiri noći u hotelu koji treba birati u centru, jer italijanski metro ne radi noću, a ni za praznike.

379 evra