SNEG koji škripi pod nogama i topla šolja u rukavicama - posebno je uživanje u nekim gradovima, koje se može doživeti samo tokom zimskih meseci.

Moskva je prema mišljenju mnogih lepša zimi nego leti, a pored prelepe arhitekture i zlatnih kupola koje zablistaju pod snegom, za turiste je najvažnija činjenica da su ulice u ovom gradu uvek čiste i prohodne. Širom grada su ukrašeni trgovi i na njima postavljena klizališta, skulpture od leda, tezge sa čajem i tradicionalnim ruskim ukrasima.

Sa gotskom arhitekturom i dvorcem Hradčani koji se vidi iz svih delova grada, Prag je zimi poput bajke, naročito uz kesicu pečenog kestenja. Krovovi posuti snegom ističu lepotu crnih tornjeva koji čine da putovanje u ovaj grad izgleda kao san.


PROČITAJTE JOŠ: Jonska obala će biti hit narednog leta

Da bi vikend u Budimpešti prošao savršeno treba pripremiti toplu garderobu, jer da bi se uživalo u dražima ovog grada pod snežnim pokrivačem - treba šetati. Naročito je atraktivan prizor kada se sa Ribarske kule uz šolju vina na vrhu Bude posmatra kako Dunavom plove sante leda ispred impozantne zgrade Parlamenta.

Toplu čokoladu treba popiti u Salcburgu, ali i otići u Mocartovu rodnu kuću i na koncert klasične muzike u dvorcu Mirabel. Pogled na stari deo grada sa tvrđave Hoensalcburg je nezaboravno iskustvo.

Mnogi putuju u Cirih da bi videli muzej FIFA, ali u ovom bajkovitom gradu prekrivenim snegom treba se “izgubiti” u uskim ulicama, probati fondi i popiti kafu uz parče švajcarske čokolade.