DA bi popili kuvano vino i doživeli prazničnu atmosferu naši turisti više ne moraju da idu do Budimpešte i Beča, jer i mnogi gradovi u Srbiji organizuju podjednako čarobne praznične festivale.

Legendarni novogodišnji vašar na Beogradskom sajmu otvara se 14. decembra i traje do kraja godine. “Vinterfest” je u Novom Sadu već počeo, a utisku bajke najviše doprinose lepo ukrašene tezge sa kojih se širi opojan miris vina, kobasica i krofni. Na Trgu slobode svake večeri u 18 časova deca iz novosadskih škola pevaju božićne pesme u novogodišnjoj jelci, a rok muzičari nastupaju posle njih. Karusel, fijaker i klizalište nude zabavu za decu.


PROČITAJTE JOŠ: "Vučko" zove na Jahorinu

U Kovačici 16. decembra počinje Novogodišnji vašar, a u Senti 20. decembra. Od 22. decembra, kada najpre u Temerinu počinje Božićni vašar, svakog narednog dana će tezge biti otvorene u sledećim gradovima: Pančevu, Loznici, Bečeju, Vlasotincu, Lazarevcu...

Beogradski Trg otvorenog srca ove godine biće otvoren na platou od Knez Mihailove do "Mažestika", pa će turisti na ovom prostoru moći da pojedu čuveni odžak kolač i popiju toplu čokoladu.