SRPSKI turisti su juče oborili još jedan rekord - prvog dana objavljivanja autobuskih aranžmana za Grčku, do 12 časova prodati su svi prvi polasci za narednu 2019. godinu!

Da je Grčka “večita destinacija” za naše turiste najbolje pokazuje podatak da su agencije prvog dana objavljivanja autobuskih aranžmana za Halkidiki u potpunosti prodali aranžmane ne samo za prvi polazak, već i septembarske, a u mnogim vilama više nema mesta tokom čitave sezone!


PROČITAJTE JOŠ: "Vučko" zove na Jahorinu

- Nismo očekivali da ćemo prvog dana do 12 časova prodati 402 aranžmana - kaže Maja Mitić iz “Argusa”. - Prodati su svi prvi polasci za Paraliju, a ljudi su uplaćivali i septembarske aranžmane. Pošto su aranžmani koštali od 39 evra, za autobuski prevoz i studio, jasno je da je novac bio glavni motiv što su nam u sredu neprestano zvonili telefoni, mejl je bio zagušen, šalteri pod opsadom, a čak je i stari faks bio zatrpan papirima sa rezervacijama.

Najpovoljniji aranžmani od 39 evra se tradicionalno prvi prodaju, ali pored njih “otišli” su i oni od 49, kao i paketi za Pargu (od 69 evra). U Paraliji i Kateriniju već sada je preko agencija uspeh pronaći slobodan apartman u maju, junu i septembru. Prodate su i omiljene vile koje godinama važe za najpopularnije. Juče su po snegu uplaćivali svi - od mladih bračnih parova do penzionera, a najstariji turista je 1936. godište! Najviše uplata stiglo je iz Kragujevca.

- Turisti koji letuju u Grčkoj tačno znaju šta žele - kaže Brnaka Karadžić iz “Olimpik travela”. - Mi smo u oktobru objavili hotelske aranžmane i prvog dana prodali omiljene hotele. “Santa bič” u Agija Trijadi je otvorio još jednu zgradu i ona se takođe uveliko prodaje. Često se dešava da klijenti dolaze i traže konkretan broj sobe u kojoj žele da letuju.

Rani “buking” je najpopularniji među turistima koji žele da uštede ili letuju dva puta. Onima koji su juče uplatili odmor u Grčkoj za septembar 2019. godine u vrednosti od 50 evra, mesečna rata će iznositi svega 500 dinara.


PROČITAJTE JOŠ: Gardijan: Kopaonik alternativa za Alpe?

U turističkim agencijama savetuju bračnim parovima da se pre uplate aranžmana za Grčku međusobno posavetuju, jer se prošle godine dešavalo da oboje pod jelku stave koverat sa putovanjem u nadi da će obradovati porodicu!