TURISTIČKA inspekcija nadležnog ministarstva zatvorila je u utorak agenciju Global Travel Service iz Pančeva, koja je radila bez licence. Kako su "Novostima" rekli iz Ministarstva turizma, inspektori su na teren izašli posle sedam prijava nezadovoljnih putnika i utvrdili da je ova agencija radila kao organizator putovanja, a nije imala licencu niti je bila upisana u registar.

PROČITAJTE JOŠ - Šest agencija ostaje bez licence

- Turistička inspekcija utvrdila je da je pančevačka agencija Global Travel Service radila bez licence i na osnovu toga doneto je rešenje o zabrani delovanja ove turističke agencije - kažu iz Ministarstva turizma. - Putnici su novac za aranžmane uplaćivali direktno posredniku, a biće obeštećeni preko organizatora. Narednih dana znaćemo detalje i utvrditi da li je bilo još nekih propusta u njihovom radu.

Ogorčeni klijenti okupljali su se u ponedeljak i utorak ispred prostorija ove agencije u Ulici Žarka Zrenjanina u Pančevu, ali su naišli na zaključana vrata, na kojima je pisalo da poslovnica ne radi zbog službenog puta. Klijenti su čekali da se neko pojavi i žalili se da su im promenjeni termini polaska i da iz agencije izbegavaju da vrate novac. Pančevci su imali problema sa aranžmanima za Bugarsku, Egipat i sa avionskim kartama za Vijetnam.

PUTNICI KOD ADVOKATA

NA BROJ telefona pančevačke agencije koja je putnike ostavila bez aranžmana, u utorak se niko nije javljao. Nezvanično smo saznali da je zastupnik agencije Branislav Bogosavljev uputio klijente kod advokata da načine zapisnike kako bi mogli biti isplaćeni i rekao im da agencija neće raditi do daljeg.