ŠPIC letnje sezone tek počinje, a u našim agencijama je već počela prodaja “last minit” aranžmana i to za najekskluzivnija letovališta u Španiji i Italiji.

Povoljnih paket-aranžmana nema mnogo, ali do 500 evra u najpopularnijim evropskim letovalištima može da se nađe putovanje koje uključuje avionsku kartu i smeštaj u hotelu na bazi polupansiona. Sa beogradskog aerodroma lete avioni ka pet italijanskih destinacija, a prvi put i ka gradu Algera na mondenskoj Sardiniji. U Španiji čarteri lete ka Đironi, Palma de Majorki i Barseloni.

- Majorka je tradicionalno omiljena našim turistima, jer nudi peščane plaže, mirne uvale i mnoge izlete, pa i odlazak na Ibicu - kaže Jelena Bandović iz “Kontikija”. - Za svaki polazak, bar, jedan hotel nudi “last minit”, a za 10. jul nudimo paket-aranžman sa uslugom polupansion za 499 evra.

Pročitajte još - U “Viva travelu“ u toku je akcija neverovatnih popusta

Popularna je i Kosta Brava, jer se Ljoret de Mar nalazi na sat vremena vožnje do Barselone do koje povratna karta za voz košta 12, a autobus 24 evra. Avionski prevoz i usluga “sve uključeno” u hotelu sa 4* na plaži u špicu sezone košta 699 evra.

Sicilija je godinama najpopularnije italijansko ostrvo za naše turiste, a “Viva travel” nudi paket-aranžman za 495 evra. Zanimljivo je da na Sardiniji, uz svetski džet-set, kada se uplati “last minit” može da se letuje za 279 evra. Odmor u hotelu sa 4* i uslugom “sve uključeno” košta 479 evra, a u cenu je uključen i avionski prevoz. Popusti u poslednjem trenutku mogu da se nađu svakog dana, ali turisti ne mogu da biraju već moraju da uplate čim se pojavi nešto povoljno.