PONOVO će crnogorske planine podrhtavati pod točkovima džipova koji će učestvovati na 19. po redu "džip reliju" koji će se održati 6, 7. i 8. jula. Startna baza je tradicionalno Nikšić, a kako kaže predsednik organizacionog odbora Luka Maksimović, u karavanu će se naći učesnici iz Crne Gore, Srbije, Republike Srpske, BiH i drugih zemalja regiona.

Prvog dana će se voziti od Nikšića preko Zagrada, ispod Lukavice, Kutskim brdom, preko Štitova, Rakočice, Maganika, predelom Prekornice i Ponikvica, ka Gornjim Rovcima, dok je ručak planiran u selu Trmanje i prenoćište u Mojkovcu.


PROČITAJTE JOŠ:
Čarteri traženiji od autobusa

- Drugog dana karavan će se zaputiti prema Bjelasici, gde još ima snega po putevima - ističe Maksimović. - Tokom ta dva dana biće organizovano takmičenje u orijentacionoj vožnji, što znači da će se voziti po knjizi puta na unapred zadato vreme. Prenoćište je planirano u hotelu Berane. Poslednji dan je rezervisan za ispit spretnosti. Tu će vozači dobiti priliku da na poligonu dokažu svoje vozačke sposobnosti i moć mašine kojom upravljaju.

Manifestacija će biti završena proglašenjem pobednika u Beranama.

- U minule skoro dve decenije organizovali smo više od 30 krstarenja crnogorskim putevima i bespućima, prvog vikenda u julu, kao i u septembru, kada se obeležava Dan oslobođenja Nikšića, ali i zimi - govori Maksimović. - Nema evropske zemlje iz koje, zbog ove manifestacije, Crnu Goru nisu posetili avanturisti i vrlo se rado vraćaju njenim najlepšim, a nedovoljno poznatim predelima, a mi smo do sada obeležili više hiljada kilometara makadamskim putevima.


PROČITAJTE JOŠ:
USA Today: Beograd za provod, ostatak Srbije za miran odmor

PRIJAVA ZA UČEŠĆE

ZA učešće na reliju neophodno je vozilo s pogonom na sva četiri točka, ali i što ranija prijava preko oficijelnog sajta ili fejsbuk-stranici ove organizacije. U karavanu koji polazi iz Nikšića u 9 sati ujutro biće, kao i svake godine do sada, auto-mehaničarska služba, policijska pratnja i lekarska ekipa.