INTERESOVANjE građana za vaučerima, koje daje Vlada Srbije, kao podsticaj razvoju domaćeg turizma, ne jenjava. U prvoj turi bila su odvojena sredstva za 80.000 vaučera, u vrednosti od 5.000 dinara. U međuvremenu, država je odvojila novac za još 20.000 vaučera.

Do sada je, kako su nam rekli u Ministarstvu trgovine, podneto oko 95.000 zahteva za vaučere. Očekuje se da će do prve polovine jula biti podeljeno i preostalih pet hiljada.

- U zavisnosti od raspoloživih sredstava videćemo da li će biti izdvojeno za još vaučera - ispričala je Renata Pindžo, pomoćnik ministra turizma. - Još nisu svi ni realizovani, skoro 90 odsto vaučera tek treba da se iskoristi, i to će biti u julu, avgustu i septembru, kada je i udarna sezona. Prošle godine bilo je izdvojeno novca za 100.000 vaučera, a utrošila se 91.000.

PROČITAJTE JOŠ - U ovoj godini čak 80.000 vaučera


Ne raste samo broj zainteresovanih za vaučere, već je sve više i ugostitelja koji u svojim objektima primaju goste sa dotacijama države. Ove godine je skoro 1.200 objekata, širom Srbije, gde se mogu vaučeri iskoristi. Najveće interesovanje za vaučerima, kao i prethodnih godina, imaju penzioneri, zaposleni i nezaposleni koji se nalaze na birou. Vaučeri se najviše koriste za odmor u Vrnjačkoj Banji, Lukovskoj Banji, Sokobanji, na Zlatiboru, Kopaoniku...