Udruženje italijanskih ugostitelja Fipe (Federazione Italiana Pubblici Esercizi) objavilo je procenu da će tokom predstojećeg katoličkog Uskrsa na Apeninskom poluostrvu na ručkove u restoranima i drugim objektima biti potrošeno 313 miliona evra, a na Uskršnji ponedeljak 195 miliona evra, što je ukupno 508 miliona evra.

Ansa prenosi da Fipe procenjuje da će srednja cena "ol inkluziv" ručka, u koju su uračunati svi troškovi, iznositi 52 evra.

Navodi se da se očekuje da bi na uskršnji ručak van kuće trebalo da izađe šest miliona ljudi, što je porast od 1,1 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Fipe navodi da će u nedelju raditi 89,2 odsto restorana u Italiji, dok će na Uskršnji ponedeljak biti otvoreno 80 odsto restorana koji bi trebalo da prime očekivanih 4,3 miliona ljudi, pre svega turista, uz 43 odsto Italijana.

Tokom Uskršnjeg ponedeljka 75,3 odsto odsto restorana služiće jela po izboru ili "a la kart", dok bi "ol inkluziv" u proseku trebalo da košta 45 evra.