Objedinjena turistička ponuda Srbije predstavlja se danas i sutra u Tel Avivu u okviru 24. međunarodnog sajma turizma "IMTM 2018".


Sajam IMTM je, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta, zvanična i jedina profesionalna izložba za tržište turizma u Izraelu, mesto poslovnih susreta otvoreno i za široku publiku, a takođe i mesto prezentacije trendova za globalnu i lokalnu turističku industriju.


U Srbiji je tokom 2017. godine bilo 171 odsto više turista iz Izraela nego tokom 2016, a u Beogradu je poseta Izraelaca povećana za 204 odsto, te se gosti iz ove zemlje sada nalaze na osmom mestu po brojnosti i na drugom po broju ostvarenih noćenja u Beogradu.


Pročitajte još: Letovanje u pola cene usred zime


Državni sekretar u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević precizira da je tokom prošle godine broj dolazaka turista iz Izraela povećan za 171 odsto, dok je broj ostvarenih noćenja povećan za 190 odsto u odnosu na 2016. godinu.


"To je glavni povod za naš dolazak, da bi taj trend nastavili. Želimo Srbiju da predstavimo kao bezbednu i sigurnu destinaciju sa mnogo turističkih proizvoda i pored Beograda, predstavljamo i planinske i banjske centre", rekao je on i dodao da se u narednim nedeljama očekuje dolazak predstavnika izraelske privrede.


Direktorka Nacionalne turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je da će pored sajamske ponude Srbija tokom posete Tel Avivu turističku ponudu predstaviti i na posebnom događaju za organizatore putovanja i novinare kako bi ostvarila što veći broj kontakata i saradnju između predstavnika privrede dve zemlje.


"Od 20. februara ćemo organizovati i studijsku posetu za organizatore putovanja iz Izraeala gde će tema biti ski odmori u Srbiji, te ćemo tako promovisati srpske planinske centre kako bi izraelske turiste usmerili i na ostalu turističku ponudu pored Beograda", navela je Labović.


Pročitajte još: Srbija među 5.000 turističkih destinacija na sajmu u Londonu


Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda istakla je značaj posete Srbije ovom sajmu budući da je izraelsko tržište trenutno najveće rastuće tržište.


"Gosti iz Izraela su po brojnosti na osmom mestu u Beogradu, a po broju ostvarenih noćenja na drugom. Brojni su razlozi za to, dobri ukupni odnosi dve zemlje, bezvizni režim, bezbednost, pristupačnost, mogućnosti putovanja direktnim avio linijama, kao i snažne kulturno-istorijske spone koje su za Izraelce izuzetno važne", rekla je Stanković.


Objašnjava da je izraelskim turistima važno da se na detinaciji koju posećuju osećaju dobrodošlo, a da su Beograd i Srbija poznati po gostoprimljivosti i dobroj energiji.


"U Beogradu je aktuelna i turistička tura koja pokriva značajne lokacije jevrejskog nasleđa i jako je posećena tura i još jedan je razlog zašto se turisti odlučuju da posete baš našu prestonicu", navela je Stanković.