SEVER Grčke je najpopularnija regija za srpske turiste. Prelepe plaže na samo nekoliko sati vožnje od naše granice svakog leta privlače stotine hiljada gostiju iz Srbije. Među njima i veliki broj poznatih ličnosti. Razlog za to je činjenica da ovaj deo Grčke, a naročito Halkidiki, može da se ponosi sa nekoliko hotela i destinacija koji spadaju među najluksuznije u Evropi.

Veoma je dugačak spisak pripadnika srpskog džet-seta koji je poslednjih godina letovao u mondenskom mestu Sani, koje je zapravo skup pet luksuznih hotela, marine sa usidrenim višemilionski vrednim jahtama, ekskluzivnih prodavnica i restorana, pet plaža sa belim peskom i tirkiznim morem, borove šume. "Instagram-profili" naših sportista, pevačica, glumaca i TV lica puni su fotografija iz Sanija, a ovde su, između ostalih, letovali Zdravko Čolić, Dejan Stanković, Goran Bregović, Aleksandra Prijović...


PROČITAJTE JOŠ:
Šetnja po sokolovom Putu krsta

Smešten 80 kilometara od Soluna, na zapadnoj obali Kasandre (prvi "prst" Halkidikija), Sani je Monte Karlo u malom pakovanju. Svakog leta posećuju ga dobrostojeći ljudi iz celog sveta, a razloga za to je mnogo. Oko marine smešteni su hoteli "Sani bič", "Sani klab", "Porto Sani vilidž", "Sani Asterijas" i "Sani Djuns", svi sa pet zvezdica, koji sa kuvarima nagrađenim "Mišlenovim" zvezdicama, apartmanima sa privatnim bazenima, žurkama na plaži, fudbalskom akademijom slavnog Čelsija, predstavljaju jedinstveno turističko mesto na Mediteranu.

Mnoge poznate ličnosti iz Srbije su uživale i u "Ikos Oliviji", najluksuznijem hotelu na Sitoniji (drugi "prst" Halkidikija). Goste čeka "sve uključeno" koncept, koji domaćini nazivaju "beskonačni životni stil", a to podrazumeva osećaj da niste u klasičnom "ol inkluziv" hotelu sa raznim pravilima, već u prirodnom okruženju, gde je sve na raspolaganju. Tu je i pet "a la kart" restorana u kojima rade šefovi kuhinja nagrađeni "Mišlenovim" zvezdicama. U ponudi je više od 300 marki vina, a na peščanoj plaži non-stop "špartaju" kelneri, donose piće i hranu, pa gostu jedino preostaje da se zavali u ležaljku i uživa...


PROČITAJTE JOŠ:
U banje sa "senior karticama"

Jedan od najboljih porodičnih hotela u Grčkoj svakako je i luksuzna "Okeanija", smeštena u gradiću Nea Moudanija. S terasa ovog grandioznog hotela, izgrađenog u obliku amfiteatra, puca pogled na zalazak sunca koji oduzima dah. Posebna atrakcija su kaskadni bazeni, kao i posebne oblasti za "deluks" goste.

BROJNE NAGRADE

OSIM činjenice da su ovi hoteli u izboru najpoznatijeg turističkog sajta "Tripadvajzer" više puta svrstavani među najbolje na svetu, posebno se ističu i kao vodeća "bejbi frendli" odmarališta na Mediteranu. To znači da su gostima na raspolaganju bebisiterke na plaži, pored bazena, kao i klubovi za decu, pa roditelji mogu da imaju i malo vremena za sebe.