U OKVIRU medicinskog kompleksa hotela "Radan" u Prolom banji počeo je s radom novi velnes centar, najsavremeniji centar tog tipa u našoj zemlji.

Prema rečima Zlatka Veljovića, direktora ove banje, jedne od najposećenijih banja u Srbiji, u okviru velnes centra, na površini od 2.100 kvadratnih metara, takozvanog Prolom mora, gosti će moći da koriste otvoreno-zatvoreni bazen, pet sauna, najsavremeniji džakuzi, slane sobe, parna kupatila, kao i "knejp" staze.

- Novi, savremeni velnes centar, koji sadrži i deo za estetiku tela i lica, moći će da koriste gosti hotela kojima su, pored pomenutog sadržaja, na raspolaganju i mnogobrojne terapije - objašnjava Veljović. - To su manuelne masaže, hidroterapija i biserne kupke, što je, uz lekovitu vodu koja se koristi i u otvorenom i zatvorenom bazenu, kao i u svim sobama, dodatni lekoviti spoj, ali i terapija za dušu i telo. Lekovita svojstva prolom vode pomažu u lečenju bubrežnih i kožnih bolesti. A gosti koji dolaze u Prolom banju sve češće se odlučuju za korišćenje antistres terapija, odnosno za dolazak na relaksacije tokom vikenda.

Prema rečima Veljovića, osim redovnih posetilaca, sve je više mladih bračnih parova sa decom, tako da u te svrhe, pored dečje igraonice i vaspitača koji brinu o mališanima, roditelji mogu da koriste mnogobrojne relaks sadržaje u okviru velnes centra.

Prolom banja je jedna od najposećenijih destinacija u zemlji. Tome u prilog govori i broj izdatih vaučera. Naime, poslednje tri godine Prolom banja je najtraženija na listi od oko 700 objekata koji primaju državne vaučere za odmor u Srbiji.

- Uz lekovite tretmane, naša banja nudi bogat kulturni program, ali i brojne ekskurzije, koje podrazumevaju obilazak okolnih istorijskih zanimljivosti - ističe Veljović. - To je i obilazak Đavolje varoši, prirodnog fenomena nadomak ove banje. Inače, gostima hotela "Radan", koji raspolaže sa oko 400 ležajeva u dvokrevetnim sobama i apartmanima, preporučuje se šetnja okolnim stazama zdravlja, ali i poseta etno-krčmi koja se nalazi u bajkovitom prirodnom okruženju pored rečice, kao i novosagrađenoj crkvi koja dominira brdom preko puta banjskog kompleksa.